Ezért fájhat a fejünk ma is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Meteoklinika

Továbbra is egy hidegfront hullámzik felettünk, emiatt erősödhetnek a hidegfrontokra érzékenyek panaszai.

Főképp a hidegfrontokra és az erős szélre érzékenyek panaszai fokozódhatnak vasárnap: görcsös fájdalmak, fejfájás, ízületi panaszok jelentkezhetnek. A Dunántúlon és a középső megyékben a hideg szél csak tovább fokozhatja a fejfájást, így az ott élőknek fokozott folyadékbevitel ajánlott egész hétvégére. A hűvös idő ellenére is igyunk meg minimum napi két liter vizet.

A görcsös panaszok enyhítése érdekében érdemes fokozni a magnézium-bevitelt. Az izomgörcsöket, ízületi panaszokat enyhíthetjük kámfor tartalmú krémekkel is.

Az UV-sugárzás mértéke a napos keleti tájakon meghaladhatja 6-os fokozatot a déli órákban, néhol pedig a nagyon erős, 7-es szintet is megközelítheti. Az érzékeny bőrűek ne feledkezzenek meg a védekezésről, ha hosszabb ideig a szabadban tartózkodnak.

A levegő általában tiszta országszerte, csak az északkeleti régióban emelkedhet a nitrogén oxidok mennyisége az egészségügyi határérték közelébe, de csak a forgalmasabb órákban, a nagyvárosi környezetben.

A pollenkoncentráció közepes, a csapadékos területeken tovább csökken. Az allergiások panaszai most tartósan csökkennek.

Hidegfront átvonulás miatt kettős időjárás lesz az országban: keleten az erős napsütés, nyugaton a csapadékos idő és az erős északnyugati szél okozhat problémát a közlekedésben. A hosszabb utak során különböző időjárású területekkel találkozhatunk, ez gyors alkalmazkodást kíván a szervezetünktől, ami hamar kifáradhat. Érdemes hosszabb menetidővel számolni, és több pihenőt beiktatni – olvasható a meteoklinika.hu-n.