Advent a Bazilikánál

Advent a Bazilikánál

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Advent első vasárnapján, december 1-jén harmadik alkalommal gyúlnak ki a fények a Bazilika előtt, ahol esténként a megnyitó napjától újévig Budapest leglátványosabb vizuális élményében lehet része a látogatóknak.

 

©

  A Szent István téren minden nap sötétedés után fél óránként kelnek életre a monumentális, 37x28 méteres homlokzaton a színpompás, karácsonyi ihletésű témák, amelyek ünnepi hagyományainkról és értékeinkről mesélnek. Az adventi vásár szervezői az esti látványosság mellett bőven gondoskodnak jobbnál jobb programról is.  A gyermekek legnagyobb örömére ebben az évben is ingyenesen használható a tér közepén kialakított 200 nm-es korcsolyapálya,a kezdőket kori suli várja. A vásári alkotóházban kézműves foglalkozásokat tartanak, pénteki és szombati napokon pedig a Gönczöl Néptáncegyüttes táncháza várja az érdeklődőket.. Természetesen december 6-án ellátogat a rendezvényre Mikulás is, egy héttel később, december 13-án egy óriási jégtömbből faragnak különleges vásári meglepetést jégszobrászok és önkéntes segítőik.

A Vizslamentés csapata fotózással és edukációs programmal várja a gazdikat és kutyabarátokat, míg a Tisztelet Társasága a szépkorúak támogatásához vár segítséget és minden napra kézműves foglalkozással is készülnek.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a „szeretet.éhség ”országos pénzadománygyűjtő akció keretében az összefogásra szeretné felhívni a figyelmet, ezért adománygyűjtő pontján egy-egy ajándék mézeskalács szívvel várják mindazokat, akik szívesen hozzájárulnak a rászorulók támogatásához.

A vásárban közel hatvan kiállítónál kereshetnek inspirációt a látogatók, hogy idén mivel lepjék meg szeretteiket. A klasszikus minőségi bőrkesztyűk vagy a szűcsmesterek munkái és a kerámiák mellett széles választékot találnak művészi igényű, kézzel készített ajándéktárgyakból is, a különleges fényfüzérektől a virágokból készített ékszerekig.

Nézelődés közben az adventi ünnep látogatói a vásári hangulathoz elengedhetetlen illatos, forró italokat és finomságokat kóstolhatnak. Többek között fűszeres forralt bort, kenyérlángost,kürtős kalácsot, flódnit, bejglit, megszámlálhatatlan variációban ízesített csokoládékat, macaronokat, marcipános édességeket; de nem hiányoznak a kolbászok  vagy a borkülönlegességek sem.

Programok és nyitva tartás:

www.adventiunnep.hu

www.facebook.com/adventiunnepabazilikanal