Új árusítási formát hívott életre a válság

Új árusítási formát hívott életre a válság

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A lakásbutikok egy része kényszerből lépett a piacra, s olyan kereskedők működtetik, akik nem tudják kitermelni a hagyományos üzlet bérleti díját, ezért saját otthonukban alakították ki az eladóteret.

Sokasodnak az interneten az úgynevezett lakásbutikokba csábító hirdetések. Ezek magánszemélyek otthonaiban rendezett alkalmi vásárokon kínálnak használt ruhákat, cipőket, ékszereket, egyedi vagy márkás divatcikkeket, általában a boltinál kedvezőbb áron – írja a Magyar Nemzet.

A lap keddi cikke szerint a lakásokban kialakított üzletek az ország egész területén működnek, a leleményes árusítási formát a válság okozta spórolás tette népszerűvé. A lakásbutikok egy része kényszerből lépett a piacra, s olyan kereskedők működtetik, akik nem tudják kitermelni a hagyományos üzlet bérleti díját, ezért saját otthonukban alakították ki az eladóteret.

©

A kereskedelmi törvény szerint van olyan termék, amely csak üzletben árusítható, ilyen például az élelmiszer, és olyan is, amelyet üzleten kívül, például egy lakásban is eladhatunk, tehát önmagában nem törvénybe ütköző az odahaza kínált használt ruha – mondta a lapnak az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Vámos György szerint a kulcskérdés az, van-e a lakásbutik üzemeltetőjének adószáma, ugyanis bizonyos szabályokat akkor is be kell tartani, ha üzleten kívüli a kereskedés.