A Megasztár-énekes gyerekét vissza kell vinni Angliába

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Magyar férjével Angliában éltek, majd Magyarországra szöktette gyerekét a Megasztár 4. szériájából ismert énekesnő, Nkuya Sonia, ám a bíróság úgy döntött, hogy vissza kell vinni a gyereket oda, ahol éltek – írja a Bors Online, a Frizbi című műsorban elhangzottakra hivatkozva.

Angliában szakácsként dolgozó párjával tavaly szakított Nkuya Sonia énekesnő, ezért kislányával Magyarországra akart jönni. A férfi magához vette gyerekük útlevelét, ezért a nő konzuli engedéllyel hozta el a kislányt Magyarországra.

Bár mindannyian magyar állampolgárok, a törvényszék másodfokú ítéletében úgy határozott, hogy a kislánynak Angliában kell lennie. A törvényszék azért ítélhetett így, mert útlevél híján a kislánynak sem bejelentett lakcíme, sem orvosi ellátása, így óvodája sem lehetett – áll a Bors Online cikkében, amely egy ügyvédet idézve azt írja, hogy ez a döntés arról is szól, hogy a gyermekelhelyezés kérdésében ki hivatott majd dönteni. A jogellenesen külföldre vitt gyerek visszavitelét abban az esetben lehet megtagadni, ha az bizonyíthatóan veszélyeztetné őt. Vagyis a genfi rendelkezés szerint ott dőlhet el a sorsa, ahol a gyermek és szülei éltek, ez esetben Angliában.