Nagyot zuhant a nemi erőszakkal vádolt sztár

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A The Cosby Show nemi erőszakkal vádolt sztárja csak a 2615. a Marketing Arm listáján.

2013 végén Bill Cosby még a harmadik legmegbízhatóbb híresség volt olyan nagyágyúk mellett, mint Tom Hanks és Kate Middleton, azonban mióta több nő is nemi erőszak elkövetetésével vádolta meg, népszerűsége látványosan csökkent; jelenleg a The Cosby Show sztárja csak a 2615. azon a listán, amelyet a Marketing Arm készített – írja a The Independent. A cég online közvélemény-kutatások eredményei alapján rangsorolja a hírességeket.

A szóban forgó lista hétről hétre változik, és általában egy adott hírességnél 1-2 pontos elmozdulás mérhető, de cég szóvivője szerint nagyon ritka a Cosby esetéhez hasonló mélyrepülés. Az amerikai televíziós sorozatok első fekete sztárja Manti Te’O NFL-játékossal került egy szintre, aki 2013-ban azt állította a sajtónak, hogy barátnője leukémiában halt meg. A hírről később kiderült, hogy hamis és egy Ronaiah Tuiasosopo nevű férfi kitalációja csupán.

Ezzel egyidejűleg a közösségi média elemzésével foglalkozó Networked Insights azt állapította meg, hogy november első 20 napjában nagyságrendileg 70.000 komment született Cosbyval kapcsolatban, és ezek harmada negatívan említette a komikust.