szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Az utalványok – a kibocsátótól függően – egy vagy több...

Az utalványok – a kibocsátótól függően – egy vagy több utazási irodánál is beválthatók, az érvényességi idejük pedig általában egy év (ami sok esetben a névérték 10 százalékának kifizetésével újabb egy esztendővel meghosszabbítható), vagyis a megajándékozott viszonylag nagy szabadsággal rendelkezhet a felhasználásáról. Választhatunk számára konkrét úti célt, de ha nem ismerjük annyira az ízlését, akkor lepjük meg egy olyan csomaggal, amelyben 10-20 azonos értékű ajánlat szerepel, s így maga dönthet a számára legtesthezállóbb mellett. A csekkek címlete általában az 5 és 100 ezer forint közötti tartományba esik, de vannak olyanok is, amelyeken nem tüntetik fel a számszerű értéket, s a még nagyobb diszkrécióról díszes boríték, az egyediségről pedig pár személyes sor gondoskodik.

Sürgős esetekben fordulhatunk a világhálóhoz is. A számlázási címünk, a keretösszeg, a megajándékozott nevének és a kísérő szövegnek a megadásával akár pár órán belül hozzájuthatunk az utalványhoz, amelyet például a www.hurra-nyaralunk.hu oldal munkatársai e-mailen küldenek el számunkra, s máris olyan, mintha nem feledkeztünk volna meg a jeles alkalomról, amelyre a nagyszerű meglepetést kitaláltuk. Az általános tapasztalat szerint az emberek szívesen adnak utazási utalványt eljegyzési ajándékként (a házasságkötés utáni nászútról a fiatal pár inkább maga szeret dönteni), illetve születésnapra az idősebb szülőknek, nagyszülőknek, valamint érettségiző vagy diplomázó diákoknak.

A csekk megvásárlásakor érdemes elolvasni az apró betűs részeket is, ugyanis néhány esetben az utalványból személyenként és utanként csak egy használható fel, máskor viszont összevonhatók – talán érdemesebb ilyet venni, ha módunk nyílik választani. A csekk névre szól, tehát nem ruházható át, de készpénzre sem váltható, vagyis a megajándékozott személy csakis arra használhatja fel, amit mi kitaláltuk neki, ezért érdemes jól átgondolni, mivel is akarjuk meglepni a rokonainkat, ismerőseinket, üzlettársainkat, nehogy a végén rosszul süljön el a dolog.

Az internet számtalan remek ötlettel szolgál az ilyesfajta ajándékon gondolkodók számára. A www.wellnesstravel.hu oldalon például 3 napos wellness hétvégére fizethetjük be szeretteinket, akik 5 szálloda közül választhatják ki a számukra legvonzóbbat, és az érkezés időpontját is maguk határozhatják meg, s mindez csupán 23 ezer forintunkba kerül fejenként. Az úgynevezett élménycsekk speciálisabb szórakozásra váltható be: a megajándékozott elmehet vele sétarepülésre, száguldozhat egy autóversenypályán, golfozhat, vadászhat, borokat és ételeket kóstolhat végig egy elegáns étteremben, vagy kulturális körúton vehet részt – amelyik éppen a habitusának leginkább megfelel.

Hasonló szolgáltatást kínál a www.feldobox.hu címen elérhető honlap is, bár itt a külsőségekre talán még többet adnak. A pénzünkért nemcsak egy papírlapot, hanem egy vonzó kinézetű dobozt kapunk, amelyben 10-20 szálláshely és étterem, vagy 30-40 különleges program szerepel, valamint az igénybevételükhöz szükséges csekkek, illetve egy apró kísérőajándék is. Az ünnepelt ebből a kínálatból választhat, s az már csak a nagyvonalúságunktól függ, hogy a 12-től akár 490 ezer forintig (sőt a fölötti értékig) terjedő választékból melyik dobozt vásároltunk meg számára.

Ajándékozásnál ugyanakkor ne az árra ügyeljünk, hanem igyekezzünk stílusosak és figyelmesek lenni: ha a nagymamának nem a bungee-jumpingot választottuk, a megrögzött agglegény barátunknak pedig nem egy két főre szóló romantikus hétvégét valamelyik csodálatos kastélyszállóba, akkor olyan nagyot már nem tévedtünk.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Végre szabad a Rockefeller Center karácsonyfájában rejtőzködő bagoly

Végre szabad a Rockefeller Center karácsonyfájában rejtőzködő bagoly

Óránként többször felébresztik Epstein volt barátnőjét a börtönben

Óránként többször felébresztik Epstein volt barátnőjét a börtönben

Merkel: Le kell zárni a síközpontokat

Merkel: Le kell zárni a síközpontokat