szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Manapság egy utazás előkészítése elképzelhetetlen...

Manapság egy utazás előkészítése elképzelhetetlen számítógép nélkül. Azonban a gyakran használt útvonaltervező, szállás- és jegykereső weboldalon kívül még sok hasznos és szórakoztató utazási szolgáltatás található a neten.Akik szeretik  az apró programokat, widgeteket, azok összeválogathatják az utazásokhoz leghasznosabbakat a http://www.travelwidgets.com/ oldalról. Az Apple Dashboardra és a Yahoo Konfabulatorhoz készült alkalmazások közül az Ultimate Travel Widget egyetlen csomagban tartalmazza mindazt, amire szükségünk lehet. A szállás- és repülőjegy-keresés például csupán egyetlen mozdulat -  a program 28 különböző helyről gyűjti össze a jegyinformációkat, és adatbázisa húszezer település szállodáit tartalmazza.


Természetesen nemcsak válogathatunk, hanem azonnal foglalhatunk is, s ehhez elég megadni, hogy mikor és hova szeretnénk utazni. A repülőjáratok alatt a célállomásnál ajánlott szállodák listáját is láthatjuk.   Persze a repülőjegyek keresésére sok más módszer is található az interneten, ezek közül mindenképpen érdemes kipróbálni a kayak.com oldalt. Itt a repülőjegyeken kívül szállodák és autókölcsönzők közül is megtaláljuk a legolcsóbbat. A rendszer több mint 100 utazási ügynökség adatbázisában keres. 

A repülés nemcsak azoknak izgalmas akik utaznak, hanem az otthon maradóknak is. Egy Apple Dashboard widget segítségével pontosan lehet követni, hol tart egy járat. A Flytecomm.com oldaláról letölthető widget az amerikai járatoknál realtime információkat is szolgáltat, egy térképen láthatjuk a gép helyzetét és leolvashatjuk a repülési sebességet és magasságot. Ezek az adatok egyébként szöveges formában a weboldalról is elérhetőek.

A cikk folytatása


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megnyitja parkolóját a fővárosi önkormányzat a környéken lakók előtt

Megnyitja parkolóját a fővárosi önkormányzat a környéken lakók előtt

Varga Mihály bejelentette, hogy kedden majd bejelentenek valamit

Varga Mihály bejelentette, hogy kedden majd bejelentenek valamit

Koronavírus: 117 halott, 3929 új fertőzött

Koronavírus: 117 halott, 3929 új fertőzött