szerző:
hvg.hu

Miközben a mellnagyobbítások száma egyre nő a plasztikai sebészek beszámolói szerint, vannak olyan nők, akik számára az átlagosnál nagyobb mell csak terhet jelent.

Amikor számos híresség szilikonbetétekkel növeli mellbőségét és a mellnagyobbítások száma évről-évre növekvő tendenciát mutat, nehéz elképzelni, hogy azok, akiket a természet eredeti nagyméretű keblekkel áldott meg, sok esetben szabadulni igyekeznek látványos adottságuktól. A BBC egy nemrég sugárzott dokumentumfilmjében, amelyet My Big Breasts and Me (A nagy mellem és én) címmel vetítettek, több hölgy is beszámolt ambivalens érzelmeiről.

A 23 éves Jodi például zenét tanul és a nagy keblek még a zongorázásban is zavarják. Gyakran fáj a háta, a sportok jelentős részével nehézségei vannak, futni például szinte alig tud. Az átlagtól jelentősen eltérő méretei miatt melltartót is igen nehezen talál magának, hiába költött már kisebbfajta vagyont fehérneműre. Tagadhatatlan, hogy a problémák ellenére Jodi mégiscsak büszke mellbőségére, hiszen megőrzött és a szobája falára rakott egy fényképet, amelyen a Jordan nevű, mesterségesen felhizlalt méretű kebelcsoda döbbent arccal bámul a lány mellkasára.

A 19 éves Maddy, aki divatfotózást tanul, arra panaszkodott, hogy képtelenség igazán stílusosan felöltözni egy bizonyos mellméret felett. Kénytelen hatalmas felsőket viselni, hogy elrejtse mellkasát, és ne érezze úgy, hogy egy pornósztáréra hasonlít a külseje.

Fizikai és pszichológiai hatások (Oldaltörés)

A dokumentumfilmben nyilatkozó szakértők megerősítették a szubjektív beszámolókat. A túlságosan nagy kebleknek fizikai és pszichológiai hatásuk is van tulajdonosukra, kortól és mérettől függ, kinek melyik a zavaróbb. A fizikai problémák egyértelműek, végül is súlyról van szó, ami a test számára mindenképpen teherként jelentkezik, az állandó “cipelés” egy idő után rendszeres hátfájást okoz. A melltartó pántok, szintén a súly miatt, bevágnak, irritálhatják a bőrt, egészen akár a kisebesedésig, és az állandó izzadás, meleg is gondot jelenthet. A nagy mell sokszor útban van, jónéhány tevékenység elvégzése nehezebb, akár az egyszerű hason alvás is gondot okozhat.

A pszichológiai hatások először kamaszkorban jelentkeznek, amikor a hirtelen nőiesedés szokatlan figyelmet generál. Többen arról számoltak be, hogy a többi lányhoz képest abnormálisnak, deformáltnak érezték magukat, és nehézségeik adódtak a társadalom hímnemű tagjaitól érkező reakciók kezelésével. A figyelem természetesen a későbbiekben is megmarad: számos nagy mellbőségű nőtől hallani olyan panaszt, hogy üzleti tárgyalás közben komoly erőfeszítéseket kell tenniük annak érdekében, hogy mondanivalójukat eljuttassák partnereikhez.

Bár a közvélemény szerint a nagy mell szép, az átlagostól való eltérés sok nőben önbecsülési problémákat okoz, és a szexuális vonzerő mellett komikus vonást is hordozhat. Bár a férfiak egy része hajlamos túlértékelni a mellméret jelentőségét a szexuális élet során, a puszta anatómiai adatok ezt nem indokolják, mivel a női mell mérettől függetlenül körülbelül ugyanannyi idegvégződést tartalmaz.

Azok számára, akik akár a műtéti beavatkozást is vállalják, a mellkisebbítés megfelelő megoldást jelenthet problémáikra. “Igazán megszerettem. Nem rázkódik, nem kell melltartót viselnem, ha nem akarok. Sokkal több szabadságom van, mint korábban. A vállam felszabadult. Jól alszom. Sokkal jobban nézek ki felöltözve, és olyan melltartókat hordhatok, amelyek rendesen illenek rám. Folyamatosan kapom a bókokat” - számolt be egy kisebbítő műtéten átesett nő a CBS News-nak.

Magyarországon egy mellkisebbítés ára 400-500 ezer forint körül mozog, de mivel komoly műtétről van szó, nem szabad, hogy az ár legyen a meghatározó a döntésben.

Az sem gond, ha eltörjük a bordáját

Az sem gond, ha eltörjük a bordáját

Androidos? Problémás alkalmazásokra bukkantak, az egyik a netet és az aksit is szívta

Androidos? Problémás alkalmazásokra bukkantak, az egyik a netet és az aksit is szívta

Szívesen hallgatna podcastot a hétvégén? Itt egy teches adás, érdemes belehallgatnia

Szívesen hallgatna podcastot a hétvégén? Itt egy teches adás, érdemes belehallgatnia

Egry Gábor: Végre egy irredenta emlékmű?

Egry Gábor: Végre egy irredenta emlékmű?

Őrizetbe vették a fűben magára hagyott újszülött édesanyját

Őrizetbe vették a fűben magára hagyott újszülött édesanyját

Kész csoda, hogy Notre-Dame még áll! - állítják a párizsi tűzoltók

Kész csoda, hogy Notre-Dame még áll! - állítják a párizsi tűzoltók