Britney Spears két díjjal térhet haza Amerikába, és a díjazottak között van a jövőre ismét Magyarországon koncertező Pink, továbbá a Tokio Hotel és Kanye West is. Obama személyesen nem vett részt az eseményen, de a legtöbbet emlegetett sztár volt.

© MTI/AP
Az MTV Europe Music Awards csütörtök esti gálájának legnagyobb sztárja Barack Obama megválasztott amerikai elnök és Paul McCartney volt, aki a legnagyobb zenei legendának járó díjat vehette át, elismerését már a show előtt bejelentették.

Britney Spears folytatta diadalmas visszatérését a popzene csúcsára: Blackout című lemeze az év albuma, maga a sikert sikerre halmozó amerikai énekesnő pedig az év előadója díjat kapta. Pink a legjobb dalért, a legjobb színpadi produkcióért a német Tokio Hotel, a legjobb rhythm and blues és hip hop előadó Kanye West lett, az év rockzenekarának és a legjobb klip készítőjenek járó díjat a 30 Seconds To Mars nevű amerikai együttes vehette át. A nyolcvanas évek sztárja, Rick Astley brit énekes, gitáros, billentyűs és dobos minden idők legjobb előadójának díját kapta a közönségtől.

Paul McCartney életműdíját Bono adta át, és St. Paul McCartneyként szólította meg őt, hangsúlyozva, hogy Paul csak egy van. McCartney köszönetet mondott szüleinek és mindenkinek szerte Nagy-Britanniában, továbbá minden amerikainak, aki Obamára szavazott kedden.

Az év felfedezettje Kate Perry, aki a gála háziasszonya volt, házigazdaként segítette őt Jared Leto, a 30 Seconds To Mars énekese is. A Barack Obama képét ábrázoló pólóban feszítő Kate Perry volt a gála első fellépője, kijelentette: reméli , hogy Obama megválasztása után talán jobban fogják Amerikát szeretni. A díjkiosztón sok más előadó és fellépő is köszöntötte a megválasztott amerikai elnököt.

Az este folyamán fellépett az életműdíjas McCartneyn kívül fellépett Beyoncé, Kanye West, Estelle, Pink, a Killers együttes.

Ezúttal a tizenötödik alkalommal adták át az MTV Europe Music Awards-ot, Liverpool Európa kulturális fővárosaként lehetett az esemény házigazdája. A díjkiosztót minden évben más városban rendezik. Az eseményt több televíziós csatorna közvetítette élőben.

Shake

Sarah Palint nagyon csúnyán átverték

A viccgyáros egy telefonbeszélgetésben Nicolas Sarkozynek tettette magát és Palin, republikánus alelnökjelölt a számos figyelmeztető jel ellenére véresen komolyan vette.

MTI Tech

Meghökkentő titkot rejt Ötzi DNS-e

Hiába ötezer éves, még mindig képes meglepetéseket okozni Ötzi, az osztrák-olasz jégmúmia. Genetikai vizsgálatának során ugyanis kiderült, az "öregfiú" egy mára már teljesen elveszett genetikai csoporthoz tartozott.

MTI Itthon

Sztriptízt táncolt egy tanárnő a gólyabálon - videó

Levette a pólóját és melltartóban táncolt tanítványai előtt egy tanárnő a zalaegerszegi Széchenyi középiskola gólyabálján; mindezt a diákok mobiltelefonon rögzítették, így a "sztriptíz" a világhálóra is felkerült - írta szerdai számában a Zalai Hírlap.

hvg.hu Tech

Letiltották Kínában a hvg.hu-t?

Olyan kiegészítőt tölthetünk le Firefox alá, amellyel kipróbálhatjuk: milyen az internetezés Kínában. A proxiszerver azonban túlságosan jól működik: nemcsak a Google, az IMDB vagy az NBA oldala nem érhető el, hanem hongkongi egyetemeké sem. Ha hiszünk tapasztalatainknak, akkor a HVG Online is nemkívánatos oldalnak számít.

MTI Világ

Kutya a Fehér Házban

"Mindkettőtöket nagyon szeretlek, és kiérdemeltétek a kiskutyát, aki velünk költözik a Fehér Házba" - emlékezett meg kedd esti győzelmi beszédében két kislányáról Barack Obama, az Egyesült Államok újonnan megválasztott elnöke.

hvg.hu Plázs

„Hatékony fiatalító eszköz a későn vállalt gyermek”

Statisztikai tény, hogy azok a nők, akik 40 éves koruk fölött még szülnek, a változókor első tüneteit később észlelik, mint a családalapítást korábban befejező hölgyek. A HVG Kiadó által megjelentetett könyvében dr. Marton István professzor a változókorral járó nehézségekre mutat rá, illetve ad tanácsokat a problémák kezeléséhez, megoldásához.

Shake

Michelle Obama a legeslegelső asszony

Carla Bruni, Nicholas Sarkozy francia elnök neje éppen az Élysée palotában sirathatja a first ladyk királynője címet. Nem csoda, Cindy McCain szóba sem jöhetett volna riválisnak, sőt még Sarah Palin sem. Na de Michelle Obama? Amerika legfrissebb első hölgye tényleg első a maga nemében.

Nem mennek el a lengyelek a V4 jeruzsálemi találkozójára

Nem mennek el a lengyelek a V4 jeruzsálemi találkozójára

"Tisztelettel, Vlagyimir Putyin"- az orosz elnök nevében küldözgetnek bombafenyegetéseket

"Tisztelettel, Vlagyimir Putyin"- az orosz elnök nevében küldözgetnek bombafenyegetéseket

Nagy verekedés volt a Corvin mozinál hétfő délután

Nagy verekedés volt a Corvin mozinál hétfő délután

Megint megpróbál elnök lenni Bernie Sanders

Megint megpróbál elnök lenni Bernie Sanders

A rákbetegek 25 százalékánál tartós eredményt hoz az immunterápia

A rákbetegek 25 százalékánál tartós eredményt hoz az immunterápia

Márciustól már helyi adókat is be lehet fizetni a Díjneten

Márciustól már helyi adókat is be lehet fizetni a Díjneten