szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

A vizsgálatban részt vevő önkéntesek elégedettebbek és kevésbé éhesek voltak, amikor naponta háromszor ettek, mint...

 A vizsgálatban részt vevő önkéntesek elégedettebbek és kevésbé éhesek voltak, amikor naponta háromszor ettek, mint amikor hat részre osztották szét napi ételmennyiségüket.
   
Az étkezési gyakoriság étvágyra és éhségre gyakorolt hatásáról Heather Leidy és kutatócsoportja az Obesity című szakfolyóiratban tették közé tanulmányukat. A véletlenszerűen kiválasztott 27 túlsúlyos vagy elhízott férfi 12 héten át 750 kalóriával kevesebbet vett magához, mint amennyire testsúlyuk fenntartásához szükség lett volna. A fogyókúra hetedik hetétől vagy háromszor ettek naponta, öt óránként, vagy naponta hatszor, két órás gyakorisággal. Egy idő után aztán megcserélték a diéta típusát a két csoport között.
   
A nagy fehérjetartalmú (25 százalék) étrenden lévő férfiak kevésbé érezték éhesnek magukat a nap folyamán, mint azok, akiknél a teljes elfogyasztott élelemnek csak 14 százalékát tette ki fehérje. Utóbbi csoportban nem változott az éhségérzet az étkezés gyakoriságának függvényében, ám a magasabb fehérjetartalmú étrenden lévők közül kevésbé érezték éhesnek magukat azok, akik az engedélyezett kalóriamennyiséget három részre osztva vették magukhoz a nap során, azokhoz képest, akik hat adagban.

Oroszországnak szánt rakétáit próbálgathatta Észak-Korea

Oroszországnak szánt rakétáit próbálgathatta Észak-Korea

A magyar politika egy posztgyurcsányi világban: milyen hatással lehet ez Magyarékra, feltámadhat-e a DK, kit utálhat majd a Fidesz?

A magyar politika egy posztgyurcsányi világban: milyen hatással lehet ez Magyarékra, feltámadhat-e a DK, kit utálhat majd a Fidesz?

Egyre közelebb a bűvös határidő: Ön már mindent tud a külföldi befektetések bevallásáról?

Egyre közelebb a bűvös határidő: Ön már mindent tud a külföldi befektetések bevallásáról?

Áttörés a diagnosztikában: egy új módszerrel órák alatt azonosíthatók a kórokozók

Áttörés a diagnosztikában: egy új módszerrel órák alatt azonosíthatók a kórokozók