szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár nálunk is növekvő „irodalma” van a világon angol szóval elterjedt doggingnak, nem feltétlenül ismerős mindenkinek...

Bár nálunk is növekvő „irodalma” van a világon angol szóval elterjedt doggingnak, nem feltétlenül ismerős mindenkinek, mit takar a fogalom. Az elnevezés szó szerint kutyasétáltatást jelent. Mégsem teljesen erről van szó valójában, hanem a közterületen, autóparkolókban, erdei pihenőhelyeken, gépkocsiban vagy nyílt környezetben bárhol folytatott szexuális kapcsolatok különböző fajtáiról. Lényege, a felfokozott önmutogatás igényli mások beavatottságát, kukkolását is. Az Egyesült Királyságban az 1970-es évektől elterjedő dogging, már rég átlépte Európa határait, s az USA-ban és Brazíliában is sok „művelője” van, és a téma olyan felkapott, hogy már film is készült belőle.

Angliában, Skóciában és Észak-Írországban több száz olyan helyet tartanak számon, amely nagy népszerűségnek örvend a nyilvánosan szeretkezők körében. Ezek a helyek a világhálóra is felkerültek, a közösségi oldalakon pedig akár partnert is lehet keresni egy-egy ilyen kalandhoz, megszervezett nézőkkel, vagy a partihoz csatlakozókkal. Már ilyen fényképek és videofelvételek is felkerültek az internetre, ahol a szabadosságnak láthatóan senki sem szab, és nem is akar határt szabni. Igaz, a doggingnak vannak saját íratlan játékszabályai, amit illik betartani, pl., a zárt autóban, belső világítás mellett folytatott szex csak nézőkre tart igényt, a lehúzott ablak már érintési lehetőséget is jelent, a nyitott ajtó pedig felhívás a paráználkodásba való bekapcsolódásra. A résztvevők ügyelnek mindenre, távol tartják magukat gyermekintézmények környezetétől és a napszakokat is gondosan megválasztják. Persze nem mindenhol  fogadják örömmel a nyilvánosan szexelőket, például az idegenforgalmi látványosságok környezetében, kedvelt turisztikai helyeken. Ezért nem csoda, ha néha atrocitásoknak vannak kitéve, és nem kímélik őket a tolvajok sem. Úgy tűnik azonban, hogy a velük szemben eddig következetesen fellépő rendőrség sem egyértelműen ítéli meg mindenhol a közszeméremsértést kimerítő szexuális attrakciókat.

©

Skóciában nemrég megjelent a rendőrök részére egy 60 oldalas orientációs kézikönyv, a The Hate Crime Guidance Manual. A szabályzat kiadója, a skóciai rendőrfőnökök szervezete (Associaton of Chief Police Officers in Scotland) a doggerekkel szembeni rendőri magatartásról ad útmutatást a The Daily Mail híradása szerint. A jövőben a rendőrök kötelesek a doggerek „nyugalmát” biztosítani, távol tartva az őket megzavarókat, s velük szemben ellenségesen fellépőket, mivel az írás szerint épp ők válhatnak könnyen bűncselekmény áldozatává a belőlük gúnyt űzők, a rájuk támadók vagy az őket kifosztók tevékenysége okán. A szabályzat kihangsúlyozza: habár a nyilvános helyen folytatott nemi kapcsolat törvénysértő, az ilyen orgiák résztvevőinek is elidegeníthetetlen jogaik vannak. Ezért a rend őrei kötelesek biztosítani személyi sérthetetlenségüket.

©

Voltak már korábban is olyan törekvések, hogy csak a legvégső, legszélsőségesebb esetekben kell a dogging űzői ellen büntetőeljárást kezdeményezni és bíróság elé állítani őket. Michael Cunningham, a jelenlegi Staffordshire-i rendőrfőnök már korábban is elővigyázatosságra intette beosztottait a doggerkkel szembeni reflex-szerű intézkedésekkel kapcsolatban. Ám vannak rendőrök, akik nem értik, miért kellett 60 oldalas kézikönyvet kibocsátani a polgároknak egy olyan csoportjával kapcsolatosan, akiknek sajátos felfogása van a szexualitásról. Les Gray, a Skót Rendőrszövetség elnöke szerint a rendőrség egyenlő módon védi mindenki jogait és nyugalmát, ezért a doggerség sem élvezhet semmilyen különleges előjogot.

Jóval közelebb van a Földhöz a Betelgeuse óriáscsillag, mint eddig hittük

Jóval közelebb van a Földhöz a Betelgeuse óriáscsillag, mint eddig hittük

Bántja, hogy pesszimista? Ne legyen negatív, gyakorlással optimistább lehet

Bántja, hogy pesszimista? Ne legyen negatív, gyakorlással optimistább lehet

Ismét ezrek tüntetnek Thaiföldön a kormány ellen

Ismét ezrek tüntetnek Thaiföldön a kormány ellen