Megszólalt a szőke nő: "nem vagyok Schettino kapitány szeretője"

Megszólalt a szőke nő: "nem vagyok Schettino kapitány szeretője"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A moldvai nő nyilatkozott a hajókatasztrófával kapcsolatban, állítása szerint a kapitány és az egész legénység hősiesen viselkedett.

Dominica C. azt mondja, hogy azért volt a parancsonik hídon, mert hívatták, hogy segítsen az evakuálásban. Az oroszul beszélő nő segített a tolmácsolásban, elmondása szerint a hajóskapitány parancsait fordította. A Concordián hostessként alkalmazott, ám az ütközéskor szabadságát a fedélzeten töltő moldvai védelmébe vette Francesco Schettinót, aki állítása szerint több mint háromezer embert mentett meg, és nem hagyta cserben a hajóját - idézi a Spiegel Online a nővel készült interjút.

Azokat a spekulációkat is visszautasította Dominica C., hogy viszonya lett volna a kapitánnyal. "Nem vagyok Schettino kapitány szeretője", ezt pedig a kapitány lányának fotójával támasztja alá, és azt mondja: "Hogy egy ilyen ember nem akar szeretőt".

A nő szerepe még mindig nem teljesen tiszta, illetve arra sem derült fény, hogy ő volt e Schettino mellett a parancsnoki hídon az ütközés pillanatában. Tegnap adtunk hírt arról, hogy a kapitány egy szőke nővel italozott, amikor bekövetkezett a szerencsétlenség. Dominica C. azt mondja, ő akkor az étteremben tartózkodott néhány tiszttel, de Schettino nem volt köztük, csupán megfordult az asztaltársaságnál, hogy üdvözölje őket. Az egyik 3-as dekken szolgáló pincérnő arról tanúskodott, hogy Schettino nem úgy nézett ki, mint aki be volt rúgva, egy utas viszont úgy vélte, hogy sokat ivott a kapitány. A hét folyamán egyre több hiányosságról adtunk hírt, rögzítettek például egy telefonbeszélgetést, mely alapján Schettino áramszünetre hivatkozott, és elodázta a mentést.

Még mindig számos kérdés megválaszolatlan tehát a Costa Concordia január 13-i katasztrófája körül. A mentőbúvárok a hatodik napon berekesztették a keresést, mert a hajó elmozdult. Még több mint húsz emberről nincs hír a Giglio szigeténél történt baleset után.