"Égő": így magyarázkodott Schobert olimpiai beszólása miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Schobert Norbert égőnek nevezte a magyar csapat londoni teljesítményét, ami miatt rengeteg negatív visszajelzést kapott. A fitness edző később magyarázkodásba kezdett, és az összefogás fontosságáról kezdett el elmélkedni - az eredeti bejegyzést pedig törölte.

Égőnek titulálta a magyar csapat teljesítményét a londoni olimpián Schobert Norbert. Facebook-oldalán azt írta: "Szerintetek miért égünk ekkorát a Londoni Olimpián? (sic) Érdekel a véleményetek a sportról, sportolókról, hozzáértésről, hozzáállásról. Norbi." A már törölt bejegyzésre rengeteg felháborodott komment futott be.

Kínos megnyilvánulását később úgy próbálta finomítani, hogy lájkgyűjtésbe kezdett Cseh Laciért, majd pedig az összefogás fontosságáról posztolt ki egy üzenetet. Magyarázkodását úgy kezdte: "El kellett gondolkodnom, hogy miért használtam a szót, miért éreztem égőnek? Talán mert mostanában annyira nincs összefogás, annyira sikertelen az ország, hogy a megszokott profikhoz sokkal vígasztalóbb, feldobottabb kezdést reméltem."

"A sportolóink sikerét, mint magyar, az én sikeremnek is megélem, hiszen 20 éve csak a sportra buzdítok és reménytvesztett embereket vezetek bele. Nem bajnokokat nevelek, életváltást, életmentést végzünk. A kudarcot, mert nekik legbelül a 2. hely is kudarc, én is a saját égésemnek érzem. Innen a szó" - foglalta össze Schobert megnyilvánulásának gyökereit.

Az edző azt is hozzátette: "nem az olimpikonokról írtam, hanem a gyenge helyzetről. A kettő nem mindegy."