Bajor Imre halálhírét keltették

Bajor Imre halálhírét keltették

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy lájkvadász oldal terjesztette el a Facebookon, hogy az agydaganattal küzdő színész "tegnap éjjel elhunyt".

Már másodszor temetik élve Bajor Imrét, akinél agydaganatot diagnosztizáltak. A nagybeteg színészről szerdán egy lájkvadász oldal terjesztette el a Facebookon, hogy meghalt – írta a Bors Online, képernyőképet is közölve a röhögsz.com álhíréről és az alá érkező szomorú és hitetlenkedő hozzászólásokról.

"Tegnap éjjel elunyt Bajor Imre" – írták, és a hírt sokan elhitték. Bajor feleségéhez részvétnyilvánító üzenetek érkeztek

©

Hiába háborította fel a rákos színész ismerőseit a lájkvadász oldal eljárása, a hatóságok nem tehetnek sokat ellene. Mire vizsgálat indulna ellenük, addigra a szájtok készítői rég eltüntetnék a nyomokat – mondta a lapnak egy közösségimédia-szakértő. A vállalkozásuk célja, hogy minél rövidebb idő alatt generáljanak óriási forgalmat a honlapjukon, ennek érdekében olyan (ál)híreket kreálnak, ami sokakból vált ki érdeklődést. Erotikus vagy erőszakos tartalmakat ígérő videók, fotók is kecsegtethetik a gyanútlan kattintókat. Ebbe a kategóriába tartozik a hírességek halálhíre is.