Koeman: mindenki pörög, van, aki túlzottan is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu

Erwin Koeman, a fociválogatott új kapitánya szerint a játékosok maximálisan el kell, hogy fogadják őt. Úgy látja, a görögök verhetők, s ez legutóbb is majdnem sikerült. De szombaton a játék és nem az eredmény lesz a legfontosabb. Első váci nap - a holland mester szemével.

Erwin Koeman
A hollandok köztudottan realisták

A szakember hétfő este Vácon tartotta első edzését a nemzeti együttes számára. A gyakorlásról hiányzott Lőw Zsolt, Hajnal Tamás és Vadócz Krisztián, ők kedden csatlakoznak a kerethez.

"Nekem kell elfogadtatni magam a játékosokkal, enélkül lehetetlen eredményesen dolgozni" - mondta a tréning után a szakember. "Még ismerkedek a fiúkkal, a csapategységgel és a hangulattal nincs gond, a hozzáállással is elégedett voltam, mindenki pörgött, néhányan kicsit túlságosan is. Az elkövetkező napokban sokat foglalkozunk majd egyénileg is a játékosokkal."

Koeman elmondta, a sérülések miatt kicsit változtatni kellett az eredeti elképzeléseken, egyelőre nem tudja, hogy Sebők Zsolt, a fehérváriak hálóőrének sérülése után hogyan oldja meg a kapuskérdést.

"Lehet, hogy Hollandiából hozok egy kapust vagy Petry Zsolt kapusedzőt nevezzük be a görögök ellen" - tréfálkozott.

Sebők kiválása után a kapitány az újpesti Balajcza Szabolcsot szerette volna behívni, de őt klubja nem engedte el, ezért a szakember Szántai Leventét, a REAC kapusát hívta meg, hogy az edzéseken segítsen Fülöp Márton és Köteles László felkészítésében.

Az MTI kérdésére válaszolva Koeman azt válaszolta, hogy nem az eredmény a legfontosabb szombaton a Puskás Ferenc Stadionban az Európa-bajnok Görögország ellen 19 órakor kezdődő találkozón.

"Természetesen jó lenne mindig nyerni, ráadásul a görögök nem verhetetlenek. Ezt láttam akkor is, amikor megnéztem az ellenük Budapesten 2-1-re elveszített Eb-selejtezőt, melyen a magyarok kifejezetten jól játszottak. Ezúttal azonban az a fontos, hogy megismerjem a játékosaim képességeit, és a világbajnoki selejtezőkig hátralévő rövid időben felmérjem, kinek miben kell fejlődnie."