Újabb meglepetés a focivébén: Olaszország nem bírt Új-Zélanddal

Újabb meglepetés a focivébén: Olaszország nem bírt Új-Zélanddal

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Gyors új-zélandi gól után a fölényben játszó Olaszország csak büntetőből tudott egyenlíteni, akcióból képtelen volt betalálni. Marcello Lippi együttesének formája továbbra sem világbajnoki.

A létező összes beharangozó a címvédő olaszok sima győzelmét jósolta, ehhez képest a hetedik percben vezetést szerzett Új-Zéland. Simon Elliott végzett el szabadrúgást távol a kaputól, a labda veszélyesen csavarodott középre. Az Aranylabdás védőikon, Fabio Cannavaro sután ért bele a lövésbe, látszott, hogy őt is meglepte az, hogy még senki nem fejelte ki. A játékszer lepattant róla, az új-zélandiak ott ólálkodó egy szem csatára, Shane Smeltz azonnal le is csapott rá és Marchetti mellett a kapuba pöckölt.

A gól után a vártaknak megfelelően Marcello Lippi együttese vette kézbe az irányítást, és támadást támadás után vezetett. Bár mindegyik sikertelen volt, mégis egyenlített az olasz csapat. A kapu előterében a túlbuzgó Tommy Smith egy szöglet után a mezénél fogva húzta vissza Daniele De Rossit, amiért a guatemalai játékvezető habozás nélkül felmutatta neki a sárga lapot, és tizenegyest ítélt.

©

Vincenzo Iaquinta állt a labda mögé, és magabiztosan, nagy erővel lőtte a kapu bal oldalába a büntetőt, az ellenkező irányba vetődő Mark Paston mellett. Az olasz fölényt jól jelzi a félidei hatvan százalékos labdabirtoklás. A második félidőben egyre veszélyesebb támadásokat vezetett Olaszország válogatottja, de vagy hibáztak az utolsó pillanatban, vagy a meccs hősévé előlépett új-zélandi kapus védett bravúrral.

Olaszország a második félidőben sokat próbálkozott, 57 százalékban birtokolta a labdát, az 1-1-es végeredmény így mindenképpen meglepetés. A szurkolók ehhez azonban már hozzá lehetnek szokva a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon. Az azurrinak így az utolsó fordulóban mindenképpen nyernie kell Szlovákia ellen, különben akár még az a szégyen is érheti őket, hogy címvédőként még a csoportból sem jutnak tovább.

XIX. LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, DÉL-AFRIKA, 2010
F CSOPORT, 2. FORDULÓ:
OLASZORSZÁG - ÚJ-ZÉLAND 1-1
(1-1)
Nelspruit, Mbombela Stadion V.: Carlos Batres (guatemalai)
OLASZORSZÁG: Marchetti - Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito - Pepe (Camoranesi 46.), De Rossi, Montolivo, Marchisio (Pazzini 61.) - Iaquinta, Gilardino (Di Natale 46.) Szövetségi kapitány: Marcello Lippi
ÚJ-ZÉLAND: Paston - Reid, Nelsen, Vicelich (Christie 81.), Smith - Fallon (Wood 63.), Bertos, Elliott, Lochhead, Killen (Barron 93.) - Smeltz Szövetségi kapitány: Ricki Herbert
Gólszerzők: Iaquinta (29.-11-esből) ill. Smeltz (7.)
Hozzászólások