Mansell: amit Hamilton csinál, az méltatlan hozzá és a Forma-1-hez

Mansell: amit Hamilton csinál, az méltatlan hozzá és a Forma-1-hez

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az 1992-es Forma-1-es világbajnok Nigel Mansell szerint Lewis Hamilton idei viselkedése méltatlan a sportág elitjéhez, és csapattársáról kellene példát vennie.

Lewis Hamiltont, a McLaren pilótáját az idei szezonban már többször is megbüntették a versenyfelügyelők, különösen monacói agresszív vezetési stílusa, Felipe Massával (Ferrari) és Pastor Maldonadóval (Williams) való ütközései, majd verseny utáni nyilatkozatai váltottak ki heves vitát, melyek után bocsánatot is kért a Twitteren.

Az Európa Nagydíj után is kritizálta csapatát, legutóbbi kirohanása pedig a július 10-i Brit Nagydíjon volt, mikor azt találta mondani, hogy a rossz gumitaktika miatt tudta csak a tizedik rajthelyet megszerezni, majd a futam után a csapat túl takarékos üzemanyag-taktikájára fogta, hogy nem tudott dobogóra állni.

"Lewis még éretlen, nem nőtt be a feje lágya - mondta az F1Racing magazinnak Nigel Mansell, aki jelenleg versenyfelügyelő, de 1992-ben megnyerte a Forma-1-es világbajnokságot, és évekig a sportág egyik legjobb pilótájaként tartották számon. - Le kell végre nyugodnia és összeszednie magát, mert amit az utóbbi időben csinált - különösen Monacóban - az nemcsak szükségtelen, de roppant előnytelen mind neki, mind a Forma-1-nek."

©

Az 57 éves egykori versenyző szerint Hamilton vezetési stílusa azért bírálható, mert láthatóan nem tisztel senkit. "Azt mondják, Monacóban lehetetlen előzni. Nos, nekem párszor azért sikerült az alagútból kifele jövet - folytatta Mansell, utalva arra, hogy Hamilton éppen az alagút végén ütközött Massával. – Szerintem nem is ezzel van a gond, sokkal inkább azzal, amit a verseny után a rendezőkről mondott. Az egyszerűen megdöbbentő volt."

"Nagyon csalódott voltam, mikor hallottam, mert emlékeznie kellene, hogy ő már világbajnok volt, és ennek megfelelően is kellene viselkednie." Mansell szerint Hamiltonnak csapattársától, a mindig higgadt Jenson Buttontól kéne tanácsokat kérnie, hogy hogyan is viselkedik egy Forma-1-es világbajnok.

"Fantasztikus, hogy két világbajnok pilóta versenyez egy csapatban, de úgy látom, hogy Jenson érettebben, felnőttebben kezeli ezt a dolgot." A világbajnoki versenyben Lewis Hamilton és Jenson Button kilenc futam után 109-109 ponttal az 4-5. helyen állnak, mindketten egy futamgyőzelmet arattak idén.

Forrás: ESPN