Deschamps nekitámadt Wengernek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az Arsenal szakvezetője hibának tartja, hogy a francia válogatott szövetségi kapitánya beválogatta Abou Diaby-t a finnek és a fehéroroszok elleni összecsapásra. Ezzel pedig kiverte a biztosítékot Deschampsnál.

Meglehetősen kritikus hangon szólalt fel kollégája ellen Didier Deschamps, miután Wenger megkérdőjelezte a válogatási elveit.

"Szeretném emlékeztetni, hogy egyedül én vagyok az, aki eldönti, hogy kit válogatok be és akit behívtam, az mennyit fog játszani" - mondta a francia kapitány. "Egyetlen ember van, aki eldönti, és az én vagyok."

A vita amiatt robbant ki, mert a hétvégi Chelsea elleni mérkőzésen Diaby egy combsérülést szedett össze, ami miatt a következő három hétben nem léphet pályára. Wenger pedig egyértelműen a nemzeti csapatot tette felelőssé ezért - írja a Guardian.

"Szerintem hiba volt játszatni a válogatottban." - kezdte a francia tréner. "Sokszor mondtam nekik, ha szeretnék Diabyt a spanyolok ellen szerpeltetni, akkor nem kellene elvinni őt a finnek és a fehéroroszok ellen."

A vitának végeredménye nincs, az mindenesetre biztos, hogy Diaby megsérült és közel egy hónapra kiesett a játékból. Emiatt pedig valószínű, hogy nem léphet pályára az október 16-i, spanyol válogatott elleni vb-selejtezőn.