35 perc alatt eldőlt az Everton-Liverpool rangadó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Premier League 9. fordulójának egyik slágermérkőzése volt a "Super Sunday" keretein belül a liverpooli rangadó, amelyen az Everton a Liverpoolt fogadta. A 2-2-es végeredmény már az első félidőben kialakult.

A két csapat legutóbb áprilisban találkozott, akkor a "vörösök", vagyis a Liverpool nyert 2-1-re, akárcsak az azt megelőző két mérkőzésen. Ez nem sok jót jósolt David Moyes alakulatának. Legutóbb 2007 februárjában történt meg, hogy nem született gól kettejük összecsapásán, aminek a szurkolók örülhettek.

A találkozó ennek megfelelően indult, hiszen a 14. percben már megszületett az első gól. A vendégcsapat szerzett vezetés: Luis Suarez lövése pattant meg Leighton Bainesen, ami a kapuban kötött ki. Öngól, 1-0! Az Evertont meg is zavarta a találat, amit a vörösök kihasználtak, és hat perccel később megduplázták az előnyt. Ki más lett volna a gólszerző, mint az első találatnál is közreműködő Suarez. Most épp csak beleért fejjel Gerrard szabadrúgásába, de elég volt. 2-0!

Ekkor még úgy tűnt, hogy a vendégek ki is tömhetik a "kékeket". A hazaiak azonban magukhoz tértek és Osman lövése után szinte azonnal szépítettek. 2-1! Ekkor vált kiegyenlítettebbé a játék, a hazaiak támadója, Mirallas pedig több alkalommal tapsra ragadtatta a szurkolókat. A 35. percben Naismith pedig talpra is ugrasztotta őket, ugyanis a bámészkodó Liverpool védők között berobbant Fellaini labdájára és kiegyenlített. 2-2!

A góltermés erre a napra elapadt Liverpoolban, a második félidőben több nagy helyzetet puskáztak el mindkét oldalon, de a három pontot egyik csapat sem tudta megszerezni. A hosszabbítás negyedik percében ugyan betalált a "pool" gólfelelőse, Suarez, de a játékvezető csak maga tudja miért, de nem adta meg a találatot (vagy les, vagy szabálytalanság előzte meg a gólt). Maradt a 2-2, igazságos döntetlen született a 219. Merseyside-i derbin.