Az MLSZ-t meghatotta a Fradi fogadkozása

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Felfüggesztette a Ferencváros szektorbezárásra vonatkozó büntetését a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottsága.

Felfüggesztették az FTC szektorbezárásra vonatkozó büntetését. Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a testület a másodfokú döntés pénteki meghozatalakor figyelembe vette azt a tényt, hogy a klub "széles nyilvánosság előtt kijelentette, mindent elkövet a rendbontók azonosítása és felelősségre vonása érdekében", ezzel pedig – amennyiben vállalásának eleget tesz – "egyértelmű példáját adja annak, hogy felelőssége és rendezői kötelezettségei tudatában van".

A fellebbviteli bizottság a szektorbezárásra vonatkozó büntetést ugyan helybenhagyta, de január 4-ig felfüggesztette a végrehajtását azzal a kitétellel, hogy a klubnak eddig a határidőig igazolnia kell az MLSZ felé, hogy a sajtóban megjelent és a fellebbezési beadványában szereplő vállalásának megfelelően járt el.

"Ez tehát a gyakorlatban azt jelenti, a klubnak tételesen, írásban kell lépéseiről számot adnia ahhoz, hogy a szankció törlésére vonatkozó kérelme kedvező elbírálásban részesülhessen" - olvasható a közleményben.

A fegyelmi bizottság múlt hét kedden kétmillió forintra büntette a Ferencvárost, illetve elrendelte a Puskás Ferenc Stadion C szektorának és az M-től S-ig tartó szektorok egymeccses bezárását az Újpest elleni rangadón történt rendbontásokért. A találkozó alatt a hazai szurkolók nagy mennyiségben használtak és dobáltak be a pályára pirotechnikai eszközöket, megbotránkoztató, sértő rigmusokat skandáltak, valamint a mérkőzés közben és után is beléptek a pálya területére.