Fotót közöltek a Schumacher-baleset pontos helyszínéről

Fotót közöltek a Schumacher-baleset pontos helyszínéről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Két teljesen veszélytelen sípálya között húzódik az a keskeny szakasz, amelyet Michael Schumacher megpróbált átszelni, mikor balesetet szenvedett. A helyszínen készült fotókat mutatott be a Corriere.it.

A franciaországi Meribel síparadicsom egyik, kezdő síelők számára is veszélytelennek tűnő szakaszán szenvedett balesetet Michael Schumacher, amikor két sípálya között megpróbált átvágni. A kék és piros jelzésű (vagyis könnyű, és közepesen nehéz) pályák közötti keskeny, szűzhóval borított szakaszon azonban már sziklák is vannak.

A Corriere.it által közölt, a sífelvonóból készített képei alapján még a sziklás rész sem feltétlenül életveszélyes, legalábbis alacsony sebességgel és nagy odafigyeléssel áthaladva, a nyomok alapján többen is megpróbálták. Michael Schumacher azonban az orvosok szerint vasárnap délelőtt nagy sebességgel vágott át a területen, és bukás közben úgy beütötte a fejét egy sziklába, hogy sisakja kettétört. A volt Forma-1-es pilóta továbbra is kómában van, állapota válságos.