Ennyi volt Szalayéknak az idei Dakar

Ennyi volt Szalayéknak az idei Dakar

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Szalay Balázs és Bunkoczi László nem indult el a 40. Dakar-rali ötödik, szerdai szakaszán.

A verseny hivatalos honlapja szerint a magyar páros – kilenc társával egyetemben – nem rajtolt el a San Juan de Marcona és Arequipa közötti 932 kilométeres etapon.

Szalayék számos technikai nehézséggel küzdöttek – többször cseréltek például önindítót –, ezek miatt pedig végül nem teljesítették a keddi negyedik szakaszt. A dűnék között sötétben való bolyongás helyett kijöttek a pályáról, és a tábor felé vették az irányt.

A csapat honlapja idézi Szalayt, szerinte túl nagy kockázatvállalást jelentett volna, ha egyedül behajtanak a dűnék közé a sötétben, főleg úgy, hogy senkire sem számíthattak, egyszerűen azért, mert ők voltak az utolsó egység a mezőnyből a szakaszon.

A táborban ugyanakkor már elgondolkodott azon a versenyző, hogy esetleg meg kellett volna reszkírozniuk a folytatást. Navigátora szerint azonban jól döntöttek. 

A cikkben megjegyezték: ez volt az a mért szakasz, amelyen, ha valaki nem ért oda este hatig a harmadik ellenőrzőponthoz – és ez Szalayéknak nem sikerült –, kötelező volt alternatív útvonalat választania, azaz kikerülnie az utolsó dűnesort.

Az idei Dakaron így egyetlen magyar, a motorosok között az összetettben 87. helyen álló Dési János van versenyben.

Hozzászólások