Nagy Ádám elég érthetően elmondta, mi volt a probléma Leekensszel

Nagy Ádám elég érthetően elmondta, mi volt a probléma Leekensszel

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Túl sok újat mondjuk nem mondott, inkább csak megerősítette a korábbiakat: Leekens szinte semmihez nem adott segítséget.

Igen fontos meccsre készül szerdán a Bolognában játszó Nagy Ádám, a magyar középpályás együttesével ugyanis a Cristiano Ronaldóval érkező Juventus ellen lép pályára a Serie A 6. fordulójában. A labdarúgónak előtte azonban volt ideje interjút adni a Nemzeti Sportnak.

Ebben Nagy kisebb fejsérüléséről, a Roma elleni győzelmükről, és úgy általánosságban az olasz helyzetről érdeklődött nála az újságíró, majd a végefelé rátért az előző szövetségi kapitány, Georges Leekensre. A cikkíró egész pontosan azt kérdezte, mi nem működött a belga kapitánnyal, mire Nagy határozott választ adott:

Éppen azt a segítséget hiányoltam, amelyet most megkapunk, taktikailag nem készítettek fel minket. Nem gyakoroltuk eléggé a labdakihozatalt és a különböző játékhelyzeteket, a stabil védekezést sem sikerült kialakítani, ami mindennek az alapját jelenti

– fogalmazott.

Nagy szerint a játékosnak tudnia kell, hogyan kell helyezkednie, ha a pálya különböző pontjain jár a labda, ami aprólékos munka, de sokat segít a meccsen. Ez Leekensszel nem volt meg, azonban szerencsére ezen a téren már nincs benne hiányérzet, úgy érzi, jó úton indult el a válogatott Marco Rossival.

Hozzászólások