Külföldi bírókra bízzák a Szeged–Veszprém-döntőt

Külföldi bírókra bízzák a Szeged–Veszprém-döntőt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

Videós rendszer is segíti majd a játékvezetők munkáját a kézilabda-bajnokság fináléján.

Külföldi bírók vezetik a Szeged-Veszprém döntő két mérkőzését a férfi kézilabda NB I.-ben – közölte honlapján a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ).

Horváth Gabriella főtitkár a közleményben emlékeztetett, hogy az idény végén visszavonuló Nagy Lászlót az MKSZ küldöttgyűlése a közelmúltban alelnökké választotta, a jelenlegi szezonban azonban még aktív játékosként, a Veszprém jobbátlövőjeként érintett a bajnoki döntőben.

Úgy véltük, a legjobb megoldás mind a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém, mind a magyar játékvezetők és valamennyi játékos védelmében, ha ezúttal külföldi kettősök működnek közre a bajnoki döntő két találkozóján – hangsúlyozta a sportvezető.

Vizsgálat indult a botrányos szegedi kézilabdameccs nyomán

A mérkőzés a Szeged győzelmével zárult, de az ellenfél, az észak-macedón Vardar Szkopje jutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. Az utolsó percekben lökdösődés kezdődött a pályán.

Mindezt – magyarázta a főtitkár – egyeztették a két résztvevő csapattal is, a konkrét párosok kapcsán pedig tárgyalásban állnak az európai szövetséggel (EHF), hiszen kizárólag az európai kupákban vagy világversenyeken közreműködő kettősök jöhetnek szóba.

Az MKSZ kedden döntött arról, hogy jövő csütörtökön a finálé első, veszprémi mérkőzésén, illetve vasárnap a szegedi visszavágón videó információs rendszer (VIR) segíti a játékvezetőket. Erre korábban csak világversenyeken, az európai kupák végjátékában, illetve a dán bajnokságban volt példa.

Szeretnénk ebben is lépést tartani a korral, hiszen a magyar bajnoki döntő nemzetközi összevetésben is a legmagasabb színvonalú és presztízsű párharc – mondta Horváth Gabriella.

Hozzászólások