Műkorcsolya- és jégtánc-vébére pályázik Budapest

Műkorcsolya- és jégtánc-vébére pályázik Budapest

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

A 2022-es világversenyt szeretnék idehozni. A sportági szövetségének elnökség döntött, a magyar kormány pedig már határozatot is hozott a rendezéshez szükséges intézkedésekről.

"A műkorcsolya és a jégtánc a legnézettebb sportágak egyike, a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség égisze alatt működő szakágak közül pedig a legnézettebb" – jelentette ki Schulek Csaba, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) ügyvezető igazgatója.

"Feltett szándékunk, hogy tovább népszerűsítsük a szakágat hazánkban, és nem titkolt célunk, hogy a mostanság egyre jobb eredményeket elérő fiatal tehetségeink számára lehetőséget biztosítsunk, hiszen akkor akár már közülük is jégre léphetnek néhányan a hazai közönség előtt" – fűzte hozzá.

Debrecenben lesz a 2020-as rövidpályás gyorskorcsolya Eb

A kontinensviadalnak január 24. és 26. között a Főnix Csarnok ad majd otthont.

Magyarország Szlovákiával közösen rendezi 2022-ben a férfi kézilabda Európa-bajnokságot, a MOKSZ sikeres pályázata esetén az akkorra elkészülő népligeti sportkomplexum lehetne a műkorcsolya- és jégtánc-vb helyszíne is Schulek bejelentése szerint. Ami azért meglepő, mert épp 2022-re tervezik felépíteni Zuglóban a Nemzeti Korcsolyázó Központot.

Amióta minden számot egy helyszínen rendeznek, azóta Magyarország egyszer, 1988-ban adott otthont az eseménynek. A sportág legutóbbi hazai rendezésű felnőtt világeseménye a 2014-es, szintén budapesti Európa-bajnokság volt.

Hozzászólások