Tusup csapata is Budapesten edzhet az egri uszodabezárás után

Tusup csapata is Budapesten edzhet az egri uszodabezárás után

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szövetségi „gyorssegélynek” köszönhetően átmenetileg Budapesten edzhetnek az olimpiára készülő egri úszók.

Az SzPress Sporthírszolgálat beszámolója szerint szerdán kora reggel Szilágyi Liliána, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó – jelenleg az amerikai Shane Tusup versenyzője – kétségbe esve hívta telefonon a Magyar Úszó Szövetség elnökét, miután azzal szembesült, hogy koronavírus veszélye miatt ideiglenesen bezárták az egri Bitskey-uszodát.

„Megígértem Liliánának, hogy haladéktalanul keresem a megoldást, és egészen biztos, hogy 24 órán belül edzéslehetőséghez jutnak. Jogosnak tartottam az aggodalmát, hiszen alig egy hónap múlva itt az országos bajnokság, amely egyben válogatóverseny is a májusi budapesti Európa-bajnokság, valamint a tokiói olimpiai játékok előtt, egyszóval az üresjárat elfogadhatatlan minden válogatott versenyző és az őket felkészítő edzők szempontjából – nyilatkozta Wladár Sándor.

Az OSC vízilabdacsapata is volt Olaszországban - magyar bajnokik maradhatnak el

Elhalaszthatják azokat a bajnoki meccseket, amelyeken a napokban Olaszországból hazatért két vízilabdacsapat is játszana.

A szövetség gyorsan elintézte az ideiglenes budapesti edzéslehetőséget az egrieknek: nemcsak Tusup csapatának, hanem a Kovács Ottó vezette Egri Úszóklub versenyzőinek – a junior világbajnok Holló Balázsnak és a kétszeres mellúszó magyar bajnok Békési Eszternek – is.

Kovács tanítványainak a Duna Arénában szorítottak helyet egészen addig, míg a hét végén izraeli edzőtáborba indulnak.

A szintén az olimpiai csapattagságért harcoló Szilágyi Liliánának és a versenyzőtársainak a Tüske Uszodában sikerült edzéslehetőséget biztosítani. Addig készülhetnek ott, amíg a Bitskey-uszoda újra megnyílik, azaz megtörténik a bejelentett teljes vízcsere és az alapos fertőtlenítés.

Hozzászólások