Koronavírus-fertőzötteket találtak a paksi és csákvári focicsapatban

Koronavírus-fertőzötteket találtak a paksi és csákvári focicsapatban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az NB II.-es csapatnál hat játékos, egy edző és egy klubvezető fertőződött meg. Az NB I.-ben szereplő Paksnál is több fertőzött van.

Koronavírus-gyanúja miatt az Aqvital FC Csákvár felnőtt keretének valamennyi játékosát, a szakmai stáb tagjait, illetve a velük érintkező klubvezetőket letesztelték csütörtökön.

A klub most arról tájékoztatott, hogy az eredmény "lehangoló" lett: 6 játékosnak, egy edzőnek, illetve egy klubvezetőnek pozitív eredménnyel zárult a vizsgálata. Mivel közvetlenül érintkeztek a negatív teszteredményt elérő játékosainkkal, mindenki kötelezően házi karanténba került – írják.

Péntek délelőtt a negatív eredményt produkálókon újabb tesztet végeztek el, és utána dönthetnek az edzések folytatásáról. A csákvári csapat azt is közölte, hogy ugyan ezen a hétvégén nincs forduló a bajnokságban, de a jövő heti Dorog elleni meccs veszélybe kerülhet a nagy számú fertőzött miatt.

Koronavírus-fertőzés miatt marad el a Paksi FC péntekre tervezett Szentlőrinc elleni felkészülési mérkőzése is. Az NB I.-ben szereplő csapat honlapján hozta nyilvánosságra, hogy a tesztek több labdarúgójuknál is pozitivitást mutattak, az érintetteket a járványügyi előírásoknak megfelelően elkülönítették.

(Képünk illusztráció)

Hozzászólások