Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Kovács Gábor
Szerzőnk

Kovács Gábor

Kovács Gábor Gasztro

Mi hiányzik a sörfesztiválhoz?

Június 9-13 között idén harmadik alkalommal rendezték meg a Cseh Sörfesztivált a Városháza-parkban. 11 sörgyár 25 féle söre alkotta a választékot a sör ünnepén. Ez már önmagában is elegendő, hogy egy sörivót boldoggá tegyen. Vagy mégsem?

Kovács Gábor Gasztro

A hét receptje: a legjobb sörkorcsolya

Szeretnénk egy tévedést eloszlatni: igenis mindenhez lehet sört inni, csak sajnos a világos lager sörök alapvetően a sós és a csípős ízekkel stimmelnek. Könnyű a belgáknak, hiszen olyan széles a sörválasztékuk, hogy még édes desszertekhez és savanyúságokhoz is tudnak sört ajánlani.

Kovács Gábor Gasztro

Sörkonferencia a kicsiknek?

Az idén harmadik alkalommal rendeztek Miskolcon konferenciát a sörről. Sajnos a hazai sörpiac kilencven százalékát birtokló három nagy sörgyár nem képviseltette magát a malátások májusi országos fórumán.

Kovács Gábor Gasztro

Sic transit: Berlini Fal Budapesten

Budapesten is volt Berlini Fal. Legalábbis a pesti szleng alapján. A Szent István körúti Berlin Vendéglátó Üzletház egységeit minősítette így anno a humorban tréfát nem ismerő város közönsége.

Kovács Gábor Gasztro

Mi csúszik a sör mellé?

Egy-két sör könnyen meghozza az ember étvágyát. Sajnos úgy tűnik, a hazai vendéglátás kínálatában a legritkább esetben szerepelnek olyan falatkák, melyek egyszerűek és méltó társai, kedvcsinálói a kulturált sörözésnek.

Kovács Gábor Gasztro

Kell a kölsch: sörtörténeti kutatóút

Ember tervez, a természet végez. Egy kölni kiruccanásból sörtörténeti kutatóút lett. Nem szántuk-bántuk, nem is kellett hamut szórnunk a fejünkre, jött az magától is felülről. Mi meg megkóstolhattuk az igazi kölscht kéretlen kényszerpihenőnkön.

Kovács Gábor Gasztro

Oktoberfest: gigakocsma rézfúvósokkal

Hogy mennyire fontos a münchenieknek a sörözés, bizonyítja, hogy amikor néhány évvel ezelőtt rendelet született a sörkertek 21 órai bezárásáról, tízezres tömeg vonult a Marienplatzra tüntetni a korai záróra ellen. És nem hiába: a rendeletet visszavonták.

Kovács Gábor Gasztro

Jókai Mór bablevese - recept

A bor, a finomságok és a zene ünnepe az évente megrendezett Komáromi Borkorzó. Immáron második alkalommal nemcsak koccintással tisztelegnek a város nagy szülötte, Jókai Mór emlékének.

Kovács Gábor Gasztro

Bográcsolás régen és ma - receptek

Nincs az a panellakó vagy ősurbánus belvárosi, akinek a szabad tűzön készült ételekről legelőször ne a bogrács jutna eszébe. Az már kevésbé, hogy a bogrács a nomád élet egyik alapeszköze volt. Legalábbis a Lajtán innen, az Óperencián –azaz az Enns folyón – túl emberemlékezet óta ezt jelezték a szabadtüzek.

Kovács Gábor Gasztro

Dalmát ízek – receptek

A dalmát partvidék asztalai mellett gyakran elhangzik, hogy a hal háromszor iszik. Először sós vizet a tengerben, másodszor olajat a tepsiben, és harmadszor, amikor az öblös pohárban csillogó Plavac Mali lecsúszik utána a torkunkon.

Kovács Gábor Gasztro

Milyen fröccsöket ismerünk?

Bár a bor vízzel hígításának eredete az ókori görögökig vezethető vissza, a szódával megbolondított bor történetét jóval később kezdtük írni. Odaadó hívei szerint mindig ideje van, az igazi fröccs szezon kezdetét azonban mégis a tavaszi napsugarak hozzák.

Kovács Gábor Gasztro

Tojáslikőr-variációk - koktéltippek

A különleges ízesítésű likőrök nagy márkáinak receptúráját szigorú titoktartás övezi. De igen sok család is őrzi a nagymamák, dédik rafinériáit, hogyan s miből keverték az ünnepi kontyalávalókat. Például így húsvét tájékán a tojáslikőrt.

Kovács Gábor Gasztro

Segítség kezdő férfiaknak - tippek, receptek

Sorozatunk második részében a krumpli és a hagyma házasság legfontosabb gyümölcsének(!) a paprikás krumplinak az elkészítésével foglalkozunk. E cikk írója, annak ellenére, hogy mindenféle húsok nagy barátja, ezt a két növényt tartja a legénykonyha két legfontosabb alapanyagának.

Kovács Gábor Gasztro

Tojás hadműveletek: segítség kezdő férfiaknak

A nők gazdasági és társadalmi pozícióik erősödésével párhuzamosan megkezdődött kivonulásuk a konyhából. Néhány férfi ezt megelőzően is előfordult olykor a konyhában, de tevékenységük többnyire kimerült egy-egy szaftos pörkölt és a karácsonyi halászlé elkészítésében. Sorozatunkkal elsősorban azoknak szeretnénk segíteni, akik, most próbálkoznak az első konyhai lépésekkel.

1
40 41 42 43 44 45 46