Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Kovács Gábor
Szerzőnk

Kovács Gábor

Kovács Gábor Gasztro

Különleges sörök, amelyekért hosszú sorokat is kiállunk

A hétvégén nagyszabású sörfesztivál volt a budapesti Mikszáth Kálmán téren. Ha kudarcról beszélnénk, az csak azért lenne, hogy sem a szervezők, sem a söreiket bemutató kis sörfőzdék nem reméltek ilyen elképesztő érdeklődést. De legyünk optimisták és lássuk legalább félig telinek a söröskorsót.

Kovács Gábor Gasztro

Újjászületik az IPA

Az India Pale Ale (rövidítve az IPA) egy klasszikus angol felsőerjesztésű sörtípus. Anno egy olyan sört jelentett, amit Indiába szállítottak és azért, hogy a hosszú hajóutat épségben átvészelje, az átlagosnál erősebben komlózták.

Kovács Gábor Gasztro

Tészták nemcsak pálcikával – recept

A fáma szerint a kínaiak előbb tekertek tésztát a pálcikáikra, mint az olaszok a villájukra. Ázsiában rengeteg különféle tészta alapú ételt főznek, sütnek, ráznak. Sokfelé egy adag tészta a mindennapi, olcsó betevő, amit bámulatos változatossággal képesek elkészíteni.

Kovács Gábor Gasztro

Milyen sört főznek a trollok?

Amikor a múlt század nyolcvanas éveiben a házi sörfőzés jegyében valóságos sörforradalom bontakozott ki az USA-ban, senki sem gondolta volna, hogy az amerikaiak leglelkesebb követői Európában az olaszok lesznek.

Kovács Gábor Gasztro

Ez más tészta – recept

Egy tál tészta a legelőkelőbb éttermekben is legalább annyira otthon van, mint a kisvendéglőkben, lakótelepi konyhákban, falusi portákon vagy az iskolai menzákon. Legfeljebb pasztának hívják.

Kovács Gábor Gasztro

Tökéletes korhelylevesek – recept

A másnaposság kuruzslásának egyre gyarapodó szakirodalma van. Egy dologban azonban valamennyi macskajajos egyetért: a szesszel meggyötört gyomor egyik leghatásosabb gyógyszere a tartalmas, forró, savanykás leves.

Kovács Gábor Gasztro

Sörvacsorák 2.: német sörökkel franciásan

Úgy tűnik, tényleg megtörtént az áttörés, és számíthatunk rá, hogy a sörkülönlegességek kedvelőinek igényeit egyre több helyen igyekeznek majd sörvacsorák szervezésével is kielégíteni. Az elmúlt héten Budapesten két sörvacsora is megejtődött.

Kovács Gábor Élet+Stílus

A tökéletes csülök – recept

Úgy tűnik, a csülök igazi magyar virtus, nagyon a mi konyhánk sajátja. Nem vitatva, hogy a bajorok is erősek csülökben, de nekik ez csak sörkorcsolya. Míg a mi tányérunkra fő fogásban valamiféle nemzeti hagyomány juttatja, mely feltétlen tiszteletet tanúsít a korszerűtlen, zsíros és egészségtelen, de isteni ételek felé.

Kovács Gábor Gasztro

A toszkán konyha titka

Ha létezik szép példája annak, hogy lehet a szegénységből erényt, az egyszerűségből, minőséget, a háztájiból kézmívességet kovácsolni, akkor erre iskolapélda a toszkán konyha.

Kovács Gábor Gasztro

Mi van a szardíniás dobozban?

Aligha van még egy olyan ország Európában, ahol a szardínia a halkonzerv szinonimája lenne. De miért is lenne másképp ez kis hazánkban, ahol generációk nőttek fel szocialista barátaink durung, paradicsomos halkonzervein. S ahol az emberek többsége úgy tiltakozik a halételek ellen, hogy a karácsonyi halászlén és a balatoninak vélt hekken kívül nem is próbálkozott mással.

Kovács Gábor Gasztro

Halušky – krumplival és anélkül

A Felvidékre látogató magyarok az éttermekben előszeretettel rendelik a legeredetibb szlovák ételnek tartott sztrapacskát. Nem ritka azonban, hogy csalódás éri őket, mert amit ők sztrapacskának gondolnak, az nem más, mint az errefele bryndzové halušky-nak nevezett étel.

Kovács Gábor Gasztro

Terézvárosi Oktoberfest: igyunk szűretlen sört!

Óh, azok a boldog nyolcvanas évek! A sörhiányos nyarakon komoly túrákra vállalkoztunk, hogy a mindennapi betevő kőbányai világosunkat magunkhoz vegyük. Aztán a rendszerváltozás meghozta a boldogságunkat, egyeseknek pedig munkahelyüket vesztve a kényszervállalkozást. Néhányan nem másban remélték boldogulásukat, mint egy kisüzemi sörfőzdében.

1
41 42 43 44 45 46 47