szerző:
MTI

Korlátozta a gyermekeket és a fiatalokat veszélyeztető, szexuális bűncselekményeket tartalmazó honlapokat január 1-től a Telenor Magyarország Zrt. internetes hálózata az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és az Interpol tiltólistája alapján - közölte a cég.

A Telenor mobilszolgáltató, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az ORFK tavaly december 1-jén írta alá azt a szándéknyilatkozatot, amelyben vállalják, hogy közösen lépnek fel a tiltott tartalmak internetes terjedése ellen; a mobilszolgáltató a káros és jogellenes tartalmakat szűri, így akadályozza meg azok elérését és terjesztését - olvasható a közleményben. 

A tájékoztatás szerint a szolgáltató fontosnak tartja, hogy saját eszközeivel megteremtse a biztonságos internetezés lehetőségét. Hangsúlyozták, hogy a Telenor által alkalmazott megoldás nyitott: a szolgáltató a jövőben örömmel megosztja a rendszer működtetésének tapasztalatait a káros tartalmak blokkolásában szerepet vállaló új érdeklődőkkel. 

A kommünikében Parti Katalinra, az Országos Kriminológiai Intézet Bűnözéskutatási Osztályának tudományos munkatársára hivatkozva azt írják, a fiatalok sérelmére történő internetes bűncselekmények visszaszorítása érdekében európai szintű jogi összefogás és a szolgáltatók szintjén egységes fellépés szükséges a teljes siker érdekében.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!