szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Kindle Textbook Rental Service-zel az elektronikus könyv árának húsz százalékáért lehet az e-bookot kölcsönözni.

Már nem csak megvásárolni lehet az e-könyveket, arra is van mód, hogy kölcsönöznözzenek a diákok az Amazon Kindle Store-ból. Ha rövid időre igénylik a könyvet, akár az ár 20 százalékáért is hozzájuthatnak.

 

©

Az Amazon tájékoztatója szerint diákok személyre szabhatják, mennyi ideig szeretnék a könyvet kölcsönözni – legkevesebb 30, legfeljebb  360 napra, így csak annyit fizetnek, amennyi időre szükségük van a szövegre. Akár egy-egy nappal is meg lehet hosszabbítani a bérleti időt, ha tovább szeretnék használni a tankönyvet.

 

Aki egyszer kikölcsönözte a könyvet, PC-n, Macen, Kindle olvasón vagy mobilon is olvashatja. A cég több tízezer tankönyvet bocsát a diákok rendelkezésére, akik a Whispersync technológiát használva a felhőben tárolhatják a könyvhöz fűzött jegyzeteiket vagy kiemeléseiket – melyekhez hozzáférhetnek a kölcsönzési idő lejárta után is.

A techcrunch.com híre szerint többek között a John Wiley & Sons, az Elsevier és a Taylor & Francis kiadó állt a projekt mögé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Megduplázódott az amerikai e-book-forgalom

Az idei év elején több mint kétszer annyi elektronikus könyvet értékesítettek az Egyesült Államokban, mint az előző év hasonló időszakában - közölte az Amerikai Kiadók Szövetsége (AAP).

techline.hu Tech

Olvasson e-bookot bármilyen platformon!

Egy ingyenes, ráadásul igen egyszerűen használható e-book-konvertálónak köszönhetően többé nem jelent gondot, hogy a különféle olvasók csak bizonyos fájlformátumokat támogatnak.

hvg.hu Tech

Készítsen e-bookot egyszerűen

Sorra jelennek meg az e-book-olvasó eszközök és szoftverek, és egyre nagyobb az ingyenes és fizetős választék is az elektronikus formában publikált könyvekből is. Lássuk, miként készíthetünk saját e-bookot!

MTI Tech

Hernyók segíthetik az e-book fejlesztéseket

Selyemhernyók gubójából származó fehérje segítheti az elektronikuskönyv-olvasók fejlődését - állítják tajvani tudósok, akik a különleges rostokkal fejlesztettek gyorsabb adatátviteli technológiát.