Flash videók automatikus kicserélése QuickTime-re, WMV-re

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Firefoxhoz szinte naponta jelenik meg egy-egy remek kis addon (sőt lassan elmondhatjuk, hogy immár a Chrome-hoz is).

A Firefoxhoz szinte naponta jelenik meg egy-egy remek kis addon (sőt lassan elmondhatjuk, hogy immár a Chrome-hoz is).

Egy élelmes plugin segítségével a tűzróka-felhasználók immár teljesen kikerülhetik a Flash-videókat. Miért is jó ez? Nos, a legtöbben – de főleg a notebook/netbook felhasználók – igyekeznek kerülni a flash-re épülő videolejátszókat és oldalakat, hiszen ezek köztudottan „zabálják” az akkumulátor erejét. A Youtube, a Blip, de főleg a Vimeo (és szinte az összes többi flash alapú videomegosztó oldal) képesek pár óra alatt lemeríteni az amúgy 6-8 órát üzemelő hordozható gépünket, nem is beszélve a flash biztonsági problémáiról.

A FlashVideoReplacer nevű kiegészítő telepítésével pontot tehetünk a probléma végére: ez az okos kis addon automatikusan egy alternatív formátumra cseréli az ún. „embed” videókat, még lejátszás közben. Így lesz a Youtube videókből flash helyett Quicktime (Mac) vagy Windows Média (Win), illetve egyéb formátumok (Linux). 

 

A használata nagyon egyszerű: csak telepítsük a kiegészítést, és innentől kezdve (ahol erre lehetőség van) minden böngészőben lejátszott videó a jóval akku- és processzorkímélőbb WMV vagy QT verzióban nézhető. Gyorstesztünk alatt szinte minden népszerű videomegosztó oldallal működött, akadás és fagyás nélkül – első ránézésre tehát az ötlet remekül működik. Telepített flash továbbra is szükséges a gépen (nem szabadulhatunk meg tőle teljesen), de a legtöbb felhasználónál ez eleve adott. A kiegészítő honlapja (és a letöltés) itt található.

 

Hozzászólások