Napelemekkel borítják be a Temzét átívelő pályaudvart

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több mint 4400 napelemmel borítják be a brit főváros első Temzén átívelő pályaudvarát, amelynek felújítási munkálatai decemberben érnek véget.

A London szívében lévő Blackfriars vasútállomás tetejére tervezett hatezer négyzetméternyi napelemrengeteg várhatóan a kész pályaudvar energiaszükségletének a felét fogja fedezni.

A 7,3 millió fontba (2,5 milliárd forintba) kerülő beruházás az észak-déli irányban haladó – Bedford városától Londonon át Brightonig vezető – Thameslink vasútvonal fejlesztési programjának részét képezi.

A brit főváros egyik Viktória korabeli hídján elterülő komplexum London első olyan vasútállomása, amely átível a Temze fölött. A 2009 márciusában lezárt pályaudvar a tervek szerint decemberre fog elkészülni – olvasható a BBC brit közszolgálati tartalomszolgáltató internetes oldalán.

Az épület természetes világításáról a fénycsatornaként működő napcsövek fognak gondoskodni. A felújítási munkálatokat követően a szerelvények hosszabbak lesznek és gyakrabban teszik meg Bedford-Brighton közötti utat.