Szoftverhiba a felvételin, mégsem vesznek fel 370 diákot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az írországi Ulster Egyetem informatikai kara egy szoftverhiba miatt mindenkinek sikeres felvételiről szóló értesítést küldött ki, aki csak jelentkezett. Magyarországon hasonlóra eddig csak fordítva volt példa, mégpedig a tavalyi pótfelvételi eljárásban.

Az idén felvehető 180 helyett 370 embernek gratulált sikeres felvételijéhez az Ulster Egyetem informatikai kara. Az e-mailt mindenkinek kiküldték, aki csak jelentkezett, függetlenül attól, hogy hogyan teljesített a felvételin - írja a Guardian.

A kar dékánjának elmondása szerint eddig postai úton értesítették ki a felvételizőket, idén első alkalommal próbálták ki az e-mailes rendszert, ami elsőre nem vizsgázott jól. Richard Millar professzor hozzátette: a sikeres felvételiről kiértesített 370 ember egészen biztosan nem tudják igazából is felvenni, ehhez ugyanis sem az anyagi lehetőségeik nem adottak, sem fizikailag nincs elég helyük hozzá. Bár a teljes egyetemre felvételiző 34 ezres diáklétszámhoz képest a 370 fős tévedés viszonylag kis hibaarányt mutat, a korán örülő érintettek ettől még aligha érzik magukat jobban.

Itthon a tavalyi pótfelvételi eljárás során az e-felvételi rendszerébe belépve várta meglepő üzenet a diákokat, sokaknak nemcsak azt írta ki a rendszer, hogy "felvételi döntés: technikai elutasított állapot”, hanem hogy ötezer forintos tartozásuk van.