Nem kell félni a kártevőktől a Windows 8 alatt

Nem kell félni a kártevőktől a Windows 8 alatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Picivel több mint egy hónap múlva hivatalosan is megjelenik a Microsoft új operációs rendszere, s mint minden újdonságnál, itt is felmerül a biztonság kérdése. Szerencsére az antivírusok készítői ugrásra készen állnak.

Sokan kipróbálták már a Windows 8-at, abban a tudatban, hogy a beépített Bitdefense védelem elhárítja majd a támadásokat. Az persze jó, hogy a Microsoft erre is gondolt, azonban ez a fajta védelem még messze nem elég a teljes biztonsághoz.

Nem véletlen, hogy a neves antivírus gyártók is készülnek, így nemrégiben a Quick Heal és az AVG is kiadta víruskeregetője Windows 8-ra is felkészített változatát. Meg persze itt van a Kaspersky Anti-Virus 2013 is, amely a Windows 8-at is támogatja. Márciusban még csak béta fázisban lehetett elérni mind az Anti-Virus 2013-at, mind az Internet Security 2013-at, mostanra viszont megjelentek a végleges verziók, amelyek kompatibilisek valamennyi Windowsszal (az XP-től a 8-asig),  függetlenül, hogy 32 vagy 64 bites változatról van-e szó.

A Kaspersky megszüntetett néhány, már elavult funkciót, és jó pár újat adott helyettük. Az eddigieknél letisztultabb és áttekinthetőbb lett a felhasználói felület, és igen kedvező, hogy a program automatikusan elhárít minden támadást, még mielőtt azok kárt tennének a gépben. Még azt is képes megakadályozni, hogy adatokat lopjanak el a komputerünkről. Fontos jellemzője, hogy a böngészőtől függetlenül, valós időben monitorozza a hálózati forgalmat. Mindeközben a korábbiaknál kevesebb erőforrással is beéri, ami jó hatással lehet egy notebook hálózatfüggetlen működési idejére.

Minimális rendszerkövetelmények a használatához: legalább 1 GHz-es processzor, 1 GB RAM (32 bit), 2 GB RAM (64 bit) és legalább 480 MB-nyi hely a merevlemezen.

A Kaspersky Anti-Virus 2013 ingyenes, egy hónapig használható próbaváltozata innen érhető el.