Itt a böngészőbe épített jegyzetfüzet

Itt a böngészőbe épített jegyzetfüzet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Könnyen előfordulhat, hogy miközben internetezünk, hirtelen fel kellene jegyeznünk valamit. Ilyenkor jöhet jól egy, a böngészőnkbe épített jegyzetfüzet.

Képzeljük el, hogy éppen belefeledkezünk valamelyik weboldal (például a hvg.hu tech rovatának) egyik cikkébe, ám megszólal a telefonunk, és gyorsan fel kellene jegyeznünk azt, amit a telefonáló diktálni akar. Ilyenkor azután elindul az őrült kapkodás a toll és a papír vagy valamilyen digitális megoldás, netán okostelefonunk jegyzetfüzete után.

Az ilyen esetekben lehet igazán hasznos segítség a Papercuts nevű Chrome-bővítmény, ugyanis a kis kiegészítő a letöltése és a települése után egy noteszt helyez el a böngésző felső eszközsorába.

Ha hirtelen feljegyeznénk valamit, egyszerűen csak kattintsunk rá a jegyzetfüzetet szimbolizáló ikonra, majd a pluszjelre, és máris billentyűzhetjük megjegyzéseinket, de akár szövegeket, sőt URL-eket is kopizhatunk a beviteli mezőbe. Jegyzeteinknek címet is adhatunk, hogy később könnyebb legyen a kiigazodás közöttük.

Ha alul balra a „notebook” ikonra kattintunk, egy új lapon, nagyobb méretben nyílik meg a jegyzetfüzet. Ha valamelyik jegyzetnek egy URL-t kopizunk be, akkor a beviteli mező jobb felső szélén egy erre utaló kis jel is feltűnik, ha erre kattintunk, máris a szóban forgó weboldalra jutunk. Valamennyi jegyzetünk előtt van egy kis „copy” ikon is, ha ezt választjuk, bárhova bemásolhatjuk a megjegyzés szövegét. Ha nem tetszene a bővítmény eredeti színe és mérete, a fogaskerék ikonra kattintva változtathatunk rajta.

Igazán hasznos bővítményről van szó, amely nem hiányozhat a Chrome-ot használók eszköztárából.