Ezeket az okostelefonos appokat használják a leggyakrabban a világon

Ezeket az okostelefonos appokat használják a leggyakrabban a világon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2013 második felének leggyakrabban használt okostelefonos appjait vizsgálta egy felmérés – nemigen volt meglepetés benne.

A GlobalWebIndex felmérése alapján a Google Mapset használták a legtöbbször az okostelefon-tulajdonosok az év második negyedévében. Nem meglepő módon a Facebook-alkalmazásé lett az ezüstérem, és a YouTube került a dobogó harmadik fokára.

Facebook-őrület ide, Facebook-őrület oda, azért a Google közösségi oldalát is szívesen felkeresik okostelefonokkal, a Google+-alkalmazás ugyanis a lista negyedik helyén végzett. A következő helyre a nálunk nem annyira népszerű Weixin/WeChat került, majd holtversenyben következik a Twitter, a Skype és a Facebook Messenger app. Kissé meglepett bennünket, hogy a Whatsapp „csak” a kilencedik helyet kapta, hiszen szinte minden ismerősünk ezen keresztül tartja a kapcsolatot barátaival, igaz, világviszonylatban olyan konkurensei vannak, mint a már említett Weixin/WeChat és a Facebook Messenger.

Forrás: GlobalWebIndex

Az Instagram is belefért még a top 10-be, míg az egyáltalán nem lebecsülendő futottak még kategóriában felbukkan  a Foursquare, a Shazam, a Flickr, a Yelp és a Vine.