Így oszthatja meg az eddigieknél látványosabban és villámgyorsan telefonja fényképeit

Így oszthatja meg az eddigieknél látványosabban és villámgyorsan telefonja fényképeit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A fényképek zenés kisfilmekké alakítása (diashow-k, slideshow-k készítése) az okostelefonok világában is helyet kér magának.

Ha iOS-es eszközünkön sok fényképet tárolunk, és ezt esetenként szívesen megosztjuk másokkal, akkor érdemes letöltenünk a Qwiki nevű appot. Ezzel az alkalmazással elképesztően gyorsan és roppant egyszerűen készíthetünk látványos diashow-t mobil eszközünkön tárolt fényképeinkből.

Az app letöltése után néhány adatunk megadásával regisztrálni kell a Qwiki oldalra, majd engedélyezni kell az alkalmazásnak, hogy hozzáférhessen képeinkhez.

Ezután kiválaszthatjuk, hogy rábízzuk-e a Qwikire a bemutató elkészítését, s mi a végén egy kicsit szerkesztgetjük, vagy mindent mi csinálunk. Az előbbi esetben pillanatok alatt kész a diashow, még a helyszínt és az időpontot is ráteszi a filmecskére az app. A második esetben nekünk kell képeink közül kiválasztanunk azokat (legfeljebb 25-öt), amelyeket a diashow-ban látni szeretnénk, feliratokat tehetünk ezekre, és különféle effektek közül válogathatunk.

Mind a két esetben az app tesz zenét a filmecske alá, de ezt megváltoztathatjuk, akár saját zenei könyvtárunkból is ajánlhatunk aláfestő zenét.

Ha elkészült a bemutató, a Share gombra kattintva feltehetjük a Qwiki oldalára, és e-mailben értesíthetjük ismerőseinket, hogy nézzék meg, de persze a legnagyobb közösségi oldalon és a Twitteren is megoszthatjuk a látványos diashow-t.