Visszavonta a Qualcomm kínos kijelentését

Visszavonta a Qualcomm kínos kijelentését

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy tűnik, hogy a Qualcommnál is belátták, hogy nem jó újat húzni az Apple-lel, vagy legalábbis alaposabban átgondolták az egyik múlt heti kijelentésüket.

„Az iPhone 5s 64 bites chipje tulajdonképpen csak egy marketingtrükk, a felhasználónak valójában semmiféle előnye nem származik belőle” – valahogy így fogalmazott a múlt héten a Qualcomm első alelnöke és egyben marketingfőnöke egy interjúban. Azt is hozzátette, hogy míg a szervereknél érthető a 64 bites chip bevetése, az iPhone 5s-ben felesleges, hiszen a szükséges legalább 4 GB RAM helyett itt csak 1 GB RAM áll rendelkezésre.

Most viszont a San Diegó-i cég visszakozott, és immár úgy véli, igenis szükség van a 64 bites processzorra a jövő mobil számítástechnikájához, és az Apple ezzel a lépéssel valójában már a jövőre készítette fel okostelefonját. (Egyébként az Anandtech benchmarkjai is jó pár területen kifejezett javulást érzékeltek. )

Forrás: Trustedreviews

„A marketingfőnök kijelentése pontatlan volt” – fogalmazott most egy e-mailben a Qualcomm szóvivője, hozzátéve, hogy a hardver és szoftver ökoszisztéma immár a 64 bites világ felé mozdult, és ez a processzor teszi majd lehetővé azt, hogy az asztali gépek teljesítményét és az ott szerzett felhasználói élményt tudják majd nyújtani a mobileszközök is. Az Apple pedig csak idejében kapcsolt.

És úgy egyébként is, mondjon bármit is az alelnök, az androidos világ is készen áll a 64 bites chip alkalmazására, és például a Samsung is bejelentette, hogy következő csúcstelefonjában már 64 bites processzor lesz.