Beadja a derekát az Apple? Két nagyképernyős iPhone is érkezhet az idén

Beadja a derekát az Apple? Két nagyképernyős iPhone is érkezhet az idén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egyre több helyről hallani, hogy az Apple a korábban még kritizált nagy kijelző felé fordul.

Úgy tűnik, az Apple is beáll a sorba, mármint ami a nagyobb kijelzőjű telefonokat (phableteket) illeti. Az eredeti iPhone csak 3,5”-es képernyőt mondhatott a magáénak, később megjelent a 4”-es iPhone is, a további képernyőméret-növelést viszont azzal utasította el a cupertinói cég, hogy az ilyen telefonokat már nehéz kezelni.

Időközben az Apple riválisai egyre közelebb engedték magukhoz a phablet kategóriát, az élen a Samsunggal és Galaxy Note vonalával, sőt a prémium androidos telefonok többsége is 5”-es képernyővel hódít.

Természetesen az Apple sem szeretne lemaradni, és egy ideje már több helyről is hallani, hogy 2014-ben egy, az eddigieknél nagyobb kijelzővel felruházott iPhone-nal szeretne kirukkolni, bár a képernyőméretről ellentmondásos hírek érkeztek.

Gorrás: VR-Zone

Állítólag az Apple a 6”-es telefon gondolatával is játszadozik, azonban egy friss kínai jelentés, belső Foxconn-forrásokra hivatkozva, már azt valószínűsíti, hogy egy 4,7”-es és egy 5,7”-es képernyőjű iPhone-t dob piacra idén az Apple, és mindkét modellt ujjlenyomat-olvasóval látja majd el.

Ami a konkrét megjelenéseket illeti: az Apple várhatóan követni fogja megszokott termékkiadási ciklusát, így valószínűleg 2014 őszén jelennek majd meg a nagyobb kijelzőjű iPhone-ok.