Ingyenes védelem: letölthető a remek víruskergető legújabb publikus bétája

Ingyenes védelem: letölthető a remek víruskergető legújabb publikus bétája

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az csak hasznos lehet, ha a számítógépünkön több vírusfigyelőt is tartunk. Ezek közé tartozhat az alábbi program is, amelynek ingyenes változata remek másodkörös védelem lehet.

Nem véletlen, hogy oly nagy a Malwarebytes Anti-Malware program reputációja, hiszen a piacon lévő legmegbízhatóbb megoldások közé sorolható. Ingyenes és fizetős változata is van, és mivel az előbbi funkciói korlátozottak (például nem kínál valós idejű vírusvédelmet), így sokan másodkörös védelmet bíznak rá.

Most ezt egy feljavított programmal tehetik: megjelent a Malwarebytes Anti-Malware 2.0-s nyilvános bétája, amely sok változást hozott magával. Mindenekelőtt teljesen megújult, modernebbé és áttekinthetőbbé vált a felhasználói felülete. Azonnal láthatók a legfontosabb információk rajta, tehát, hogy a rendszer védett-e, lejárt-e az adatbázis, milyen típusú a licenc.

A program szkennelő részébe a Malwarebytes Amti-Rootkitet is integrálták, azonban eznnek a futását nekünk kell engedélyeznünk (Settings/Detection and Protection). Ugyancsak integrálták a Chameleon Drivert, azonban ez csak a prémium verzióban érhető el, és ott is engedélyezni kell az Advanced Settings alatt.

A szoftver-árképzés is megváltozott, az egyszeri fizetés helyett immár éves előfizetést lehet venni 24,95 dollárért (23,49 euróért).

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.