Rejtett kamerás felvétel: döntse el, hogy az uberezés vagy a “bjutiful sárga taxizás” a jobb

Rejtett kamerás felvétel: döntse el, hogy az uberezés vagy a “bjutiful sárga taxizás” a jobb

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A repülőtérre érkező külföldi turista szerepébe bújva előbb egy ott lévő, regisztrált taxis(nak látszó) sofőr mellé ült be valaki, aztán pedig ugyanazt az utat megtette a technológiai újításokkal alaposan megtámogatott Uber szolgáltatással. Mindkét verziót rögzítették egy rejtett kamerával.

A videó megnézése előtt két dolgot érdemes figyelembe venni. Az egyik, hogy egyetlen eset természetesen nem reprezentatív, a videó készítői sem állítják, hogy minden esetben így történne a dolog. Másrészt viszont a repülőtéren elvileg csak engedéllyel rendelkező taxisok lehetnek jelen, akikben egy ritkán repülő ember – főleg egy külföldi turista – értelemszerűen megbízik.

A gerillamarketingnek is beillő videó nem mellesleg jól illusztrálja, hogy mit jelent az, ha egy hagyományos szolgáltatás a modern technológia kotrolljával működik: a megrendelés nem szóbeli győzködéssel, hanem egy minden információt megadó lekövető alkalmazásból történik, és ugyanitt méterre pontosan nyomon követhető az út, ráadásul a fizetés is elektronikus. (És ez persze egyáltalán nem csak a taxizás vontakozásában van így.)

Mi csak annyit szeretnénk hozzáfűzni, hogy:

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.