Trump törölné az adatokat, erre a NASA bemutatta: ilyen látványos a globális felmelegedés

Trump törölné az adatokat, erre a NASA bemutatta: ilyen látványos a globális felmelegedés

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

Donald Trump hajthatatlan: szerinte a globális felmelegedés humbug, a Környezetvédelmi Ügynökség ezt tagadó adatait is törölné, miközben a NASA épp kijött egy igen látványos fotóval a klímaváltozásról.

Úgy tűnik, a tényekkel továbbra sem foglalkozik Donald Trump, szerinte a globális felmelegedés humbug, hiába cáfolta ezt 2016-ban megannyi félelmetes adat és rekord. Az Egyesült Államok 45. elnöke ezt most azzal bizonyította, hogy a Környezetvédelmi Ügynökséget (EPA) arra kényszeríti, hogy töröljön az oldaláról minden olyan információt és kutatási anyagot, ami a klímaváltozásra vonatkozik – számol be az Independent.

A NASA így nem is időzíthette volna jobban az alábbi fotóját, amely kiválóan illusztrálja, milyen nagy most a baj. Összehasonlításul a NASA obszervatóriumának 2014-es és 2016-os felvétele látható Grönland jégtakarójáról.

©

A különbség magáért beszél: az olvadás miatt az elmúlt két évben itt is olyan tavak jelennek meg a jégtakarón, mint az Antarktiszon. Donald Trumpnak egyébként nem is feltétlen kellene ilyen messzi tájakon készült fotókat nézegetnie, ide kattintva ugyanis bőven talál olyan képeket, amelyek az Egyesült Államokban is bizonyítják a globális felmelegedés káros hatásait.