Pszichológus helyett forduljunk a Facebook Messengerhez?

Pszichológus helyett forduljunk a Facebook Messengerhez?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Különös szolgáltatást indítottak a Stanford Egyetem pszichológusai: a mesterséges intelligenciával támogatott chatbot amolyan digitális terapeutaként funkcionál.

Arról már korábban írtunk, hogy a mesterséges intelligencia életmentő orvosi segítséget is nyújthat egy chatboton keresztül, most viszont más típusú segítség lett digitalizálva: a Stanford Egyetem pszichológusai saját szakmájukat tették fel a Messengerre.

A Woebot egy ide kattintva bárki számára ingyen kipróbálható, angol nyelvű robotpszichológus, amely az "Indítás" gombra kattintás után – a kelleténél talán hosszabb bemutatkozást követően – a lényegre tér: kérdéseket tesz fel a hangulatunkról, majd válaszlehetőségeket ad, amelyek számát be kell írnunk.

©

Általános pszichológiai tanácsok mellett adott esetben szójátékokkal és videókkal is próbál javítani a hangulatunkon. Hosszabb távon már fizetni kell érte, havi 39 dollárba (kb. 11 ezer forint) kerül.

Az indulás előtt fiatalok körében tesztelték a szolgáltatást, a részt vevő 70 egyetemista mindegyike arról számolt be, hogy a napi rendszerességű chatelős terápia javított a mentális egészségükön.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.