Ennek 200 000 ember örülhet: Debrecen buszai és villamosai is felkerültek a Google Térképre

Ennek 200 000 ember örülhet: Debrecen buszai és villamosai is felkerültek a Google Térképre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mostantól a Debreceni Közlekedési Zrt. menetrendje is megtalálható a Google Maps útvonaltervezőjében, így nem kell a buszmegállókban böngészni a menetrendet.

Aki Budapestre utazik, már megszokhatta, hogy a főváros tömegközlekedési eszközeinek menetrendjét nemcsak a BKV, de a Google Maps segítségével is megtudhatja. Ugyanez a helyzet a vidéki városok esetében is, például Győrben és Szegeden. Mostantól pedig az ország második legnépesebb városa, Debrecen is "felkerült a térképre".

A Dehír beszámolója szerint a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. a Google fejlesztőivel hónapokon át tesztelte a rendszert, szeptember 1-je óta pedig már mindenki számára elérhető. Ennek köszönhetően mostantól a DKV menetrendjét is megtalálhatják a Debrecenbe utazók – és persze a debreceniek – a Google Mapsben.

©

A beszámoló szerint az Útvonaltervezőből nemcsak a statikus menetrendi adatokat lehet majd kiolvasni, hanem a városi nagyobb rendezvényekhez – például Campus, Augusztus 20., Szilveszter – igazított menetrend szerinti különjáratok is megjelennek majd a szolgáltatásban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.