Szigorított a YouTube, és ez most sokaknak fáj

Szigorított a YouTube, és ez most sokaknak fáj

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A napokban életbe lépett változtatásnak köszönhetően mostantól jóval nehezebb olyan tartalomból "hasznot húzni", amit a csaló felhasználó másoktól lelopva tölt fel a csatornájára.

Az idei évben már szigorított egyet a YouTube a szabályzatán, hogy ne lehessen csalással bevételt szerezni a videómegosztón. A néhány hónappal ezelőtt bevezetett szabályozás értelmében csak azok a csatornák léphetnek be a YouTube Partnerprogramba, amelyeken legalább 10 ezer összmegtekintés van. Ez azért fontos, mert csak azután lehet a hirdetésekből pénzt keresni, hogy a felhasználó a Partnerprogram tagja.

Most egy újabb szigorítást vezettek be a fejlesztők: a videókban elhelyezhető kártyákon nem lehet külső webhelyre mutató hivatkozást megjeleníteni azoknak a csatornáknak, amelyek nincsenek benne a Partnerprogramban. A The Next Web beszámolója szerint a YouTube-nak ezzel az a célja, hogy azok a csalók, akik más videóit töltik fel, ne tudjanak előnyhöz jutni a csalással.

©

Aki ugyanis eléri a 10 ezres nézettséget, annál automatikusan megvizsgálja a rendszer, hogy eleget tesz-e a közösségi és a hirdetői irányelveknek. Csak ezután lehet valaki a Partnerprogram részese. A fejlesztők szerint a már a videókon lévő kártyák továbbra is megtekinthetők lesznek, a jövőben azonban csak a fenti feltételek teljesülése esetén lehet majd külső hivatkozást elhelyezni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.