6000 napig bírja az új Xiaomi-csúcstelefon csúszkás megoldása – videó

6000 napig bírja az új Xiaomi-csúcstelefon csúszkás megoldása – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A mozgó/mozgatható alkatrészek sokszor jelentik egy eszköz gyenge pontjait. Vajon mi a helyzet a Xiaomi aktuális csúcstelefonjának csúszkás megoldásával?

Annak érdekében, hogy kikerülhesse a szenzorszigetet (notchot) és így minél nagyobb lehessen a kijelző hasznos felülete, hátulról felcsúsztatható mechanizmusba tette az előlapi érzékelőket a Xiaomi a múlt hónap végén bemutatkozó Mi Mix 3 csúcstelefonnál. (Sikerült is elkészítenie a legnagyobb kijelző-test aránnyal büszkélkedő Xiaomi telefont.) Más kérdés, hogy nem feltétlenül saját ötletről van szó, hiszen jó pár gyártó élt már korábban hasonló megoldással.

A mechanikus, mozgatható alkatrész persze némi aggodalomra adhat okot, különösen mivel egy állandó strapának kitett egységről van szó. A Xiaomi ugyan megnyugtatta a felhasználókat, hogy strapabíró a szerkezet, azonban voltak, akik inkább maguk akartak meggyőződni erről. Megfelelő célszerszámmal először 350 ezerszer húzták fel a csúszkát, és nem volt semmi probléma. Ezen felbátorodva a 600 ezres forduló következett, és a mechanizmus probléma nélkül helyt állt.

Egy kis számítást végezve kiderül, hogy ha naponta százszor húzzuk fel a csúszkát – pedig ez már eléggé felülbecsültnek tűnt –, akkor 6000 napig, azaz több mint 16 évig nem lesz gond vele. Sokkal előbb fog elromlani, elavulni más alkatrész a telefonon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások