Bemondta a Google, mikor törli végleg a Google+ szolgáltatását

Bemondta a Google, mikor törli végleg a Google+ szolgáltatását

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miután 2018 októberében kiderült, több mint 3 éven át tátongott biztonsági rés a Google+ szolgáltatásban, és több mint 50 milliió felhasználó adatai szivárogtak ki, a Google úgy döntött, bezárja a közösségi hálózatát. Most az is kiderült, erre mikor fog sor kerülni.

A Google nagy reményekkel indította el még 2011-ben a saját közösségi oldalát Google+ néven, a hozzá fűzött reményeket azonban finoman szólva sem váltotta be a szolgáltatás. Az csak egy dolog, hogy a Facebook konkurenciájának tekintett Google+ nem tudta felépíteni azt a bázist, amit Zuckerbergék igen, ennél viszont jóval súlyosabb probléma, hogy éveken át egy komoly biztonsági rés tátongott a rendszerében, amit a hackerek adatlopásra használtak fel.

2018 októberében derült ki, hogy 496 951 Google-felhasználó adatai kerülhettek rossz kezekbe, és ez még csak a kisebbik baj volt. Nem sokkal később kiderült, máshol is lyukas volt a rendszer, így azon át mintegy 52,5 millió felhasználó adata szivárgott ki.

Ezek után nem csoda, hogy a Google úgy döntött, a biztonsági rések befoltozása után bezárják az egész Google+-t. Ennek időpontja viszont nem volt ismert, ugyanakkor a probléma szinte mindenkit érintett, akinek van valamilyen Google-szolgáltatáshoz fiókja, így megmutattuk, hogyan törölheti magát az, aki nem akar még hónapokat várni.

©

Most kiderült, valóban hónapokat kell még várni, a Google ugyanis szerdán jelentette be, hogy április 2-án húzza majd le a rolót a Google+ szolgáltatáson. Ennél viszont már hamarabb is lépnek, február 4-től nem lehet majd új Google+-profilt, oldalt, közösségeket vagy eseményt létrehozni.

Mindezek mellett a Google+-on keresztüli bejelentkezéshez létrehozott gomb működését a következő hetekben leállítják, így február végére valószínűleg azt sem lehet már használni. További fontos lépés, hogy a Google+-profillal írt hozzászólásokat a rendszer az április 2-i bezárás után törölni fogja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások