Árulkodó videó került ki a Samsung összehajtható telefonjáról

Árulkodó videó került ki a Samsung összehajtható telefonjáról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Samsung eddig még csak keveset mutatott meg összehajtható telefonjából, más viszont annál többet felfedett. Az alábbi videó egyike a legelső igazi bemutatóknak.

A Samsung ugyan már korábban bejelentette összehajtható telefonját, a Galaxy Foldot, sőt a mobil-világkiállításra, az MWC 2019-re is elvitte, azonban ott üvegdobozban tartotta, így csak messziről lehetett csodálni. Azért néhány videót közzétett róla, persze ezek – érthetően – a legjobb színben tüntették fel a készüléket.

A napokban viszont egy nem hivatalos videó került ki a netre, amelyik már felhasználói szemszögből mutatja a telefont. A videó Vietnamban készült, és mivel itt komoly kutatás-fejlesztési munkát végez a Samsung, nem lehetetlen, hogy egy működő Galaxy Foldhoz jutott a klip készítője, még akkor is, ha magát a telefont nem itt gyártják.

A videón szereplő modell egy AT&T-hez kötött változat. A kétperces klipen jól látható, hogy a telefon mind befelé, mind kifelé hajtott állapotban jól működik. Az éles szeműek észrevehetik a 7,3”-es kijelző közepén lévő „gyűrődést”, azt még nem tudni, hogy ez jelen lesz-e a végső telefonon. A súlyeloszlás jónak tűnik, könnyű egy kézzel összecsukni az asztalon fekvő telefont. A csuklópánt is kellő merevséget biztosít. A kívül lévő kijelző reflektorfényben is jól látható, azaz nem kell minden használatkor kinyitni az eszközt. A videón egyértelműen látszik, mekkora (jó nagy) a belső megjelenítő.

A Galaxy Foldot április 26-án kezdik értékesíteni, először az Egyesült Államokban és Dél-Koreában, később azonban más piacokra is elkerül. Viszont arra fel kell készülni, hogy a Samsung eddigi legdrágább telefonjáról van szó: 1950 dollár (azaz átszámítva több mint félmillió forint) a kezdő ára, de még így is olcsóbb, mint a Huawei Mate X, amelyet 2600 dollártól (712 millió forintnak megfelelő összegtől) árulnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások