Ilyen videót még nem látott: egy játékos keresztülsétált egész San Franciscón

Ilyen videót még nem látott: egy játékos keresztülsétált egész San Franciscón

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Watch Dogs 2-t azért is szeretik sokan, mert viszonylag nagy szabadságot biztosít a felhasználónak. Egy játékos élt is a lehetőséggel.

Több olyan videojáték is készült már, amely nagyobb szabadságot biztosít a felhasználónak, hogy felfedezze a játékteret. Gondolhatunk itt a Grand Theft Auto sorozat újabb részeire, vagy a csak nemrég megjelent The Division 2-re is.

De ugyanilyen lehetőséggel rendelkezik a korábban piacra került Watch Dogs 2 is, amely most újból a hírekbe került. Ezúttal viszont nem végigjátszásról, vagy a programban felfedezett titokról van szó, sokkal "unalmasabb" dolog történt:

egy játékos fogta magát, és végigsétálta a teljes virtuális San Franciscót.

Az eredmény ennél persze sokkal beszédesebb, hiszen az akcióról készült videót a készítője felgyorsította (ezáltal kicsit timelapse-szerű lett), és még zenét is rakott alá. Mindebből pedig egy egészen különleges dolog jött ki:

A virtuális világban való sétálgatást sokak persze unalmasnak találhatják, azonban jóval többről van itt szó, mint pár kilométer megtételéről. Mindez a videojátékok fejlődését is remekül jellemzi: évtizedekkel korábban még csak villódzó, egyszerűbb alakzatot tudtak felrajzolni a programozók, napjainkban viszont egy egész világot is megalkotnak, ha kell.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások