Lesz egy kapcsoló a Microsoft új böngészőjében, az Internet Explorerhez vezet majd

Lesz egy kapcsoló a Microsoft új böngészőjében, az Internet Explorerhez vezet majd

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Microsoft továbbra sem árulta el, mikor debültál a Chromium-alapú Edge böngésző, de részleteket már bőven hallani róla.

Tavaly óta lehet arról tudni, hogy a Microsoft új böngészőt fejleszt. Egész pontosan az Edge egy speciális változatát, ami ugyanúgy a Chromium alapjaira épül, mint a Google Chrome. Amikor kiderült, igencsak meglepte a piacot és a felhasználókat is az elképzelés: a Mozilla első embere például kiakadt, de a felhasználók számára sem volt világos, hogy akkor marad-e az Edge, vagy Chrome lesz belőle. Ez utóbbit ebben a cikkünkben magyaráztuk el.

A Microsoft hétfőn kezdődött Build 2019 fejlesztői konferenciáján egy újabb érdekesség derült ki az érkező böngészőről – tudósít róla az Engadget. A cég legfrissebb bejelentése szerint az új programban lesz majd egy külön kapcsoló, amivel Internet Explorer módba tudjuk pöccinteni a böngészőt. Bár ez a felhasználók számára összességében nem jelent majd túl sokat, a céges ügyfelek és az IT-részlegek annál inkább örülhetnek neki, mert még mindig meglehetősen sokuk használ már "elavult" webes alkalmazásokat.

©

A redmondi cég emellett három különböző szintű adatvédelmi szabályozást vezet majd be a böngészőben: lehet majd

is. A nevek eléggé beszédesek, a Microsoft pedig azt állítja, így valódi befolyással lehetünk majd arra, a cégek mennyire tudjanak majd nyomon követni bennünket az interneten.

Ami pedig szintén hasznos lehet: a böngésző lehetőséget ad arra is, hogy megosszuk másokkal az általunk használt lapokat, illetve ezeket akár exportálhatjuk is, hogy később is vissza tudjunk térni rájuk.

Hogy mikor érkezik az új böngésző, egyelőre nem tudni, de minden bizonnyal egy új Windows-frissítésben lesz majd benne. Aki viszont már szeretné, az akár le is töltheti.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások